0 0
Zomerse macaroni met gerookte zalm en munt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
160 g (glutenvrije) macaroni
1/2 kleine gele courgette
enkele roosjes broccoli
2 lente-ui
1 teentje knoflook
150 ml kippen- of groentebouillon
olijfolie
1 eetlepel boter
peper en zout
200 g gerookte zalm
1 takje munt

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zomerse macaroni met gerookte zalm en munt

Kenmerken:
  • Glutenvrij
Keuken:

Ingrediënten

Intro

Share

Op maandag eten we vaak pasta omdat het snel klaar is en beter in ons avondschema past. Soms is dat spaghetti Bolognese, maar vaak ook gewoon iets wat ik snel in elkaar flans met ingrediënten die op moeten, of zo. Deze week was dat gerookte zalm. Ik had er een roomsausje van kunnen maken, maar ik besloot deze zomerse macaroni puur te houden met courgette, broccoli en lente-ui uit de tuin, glutenvrije macaroni en een beetje munt voor de frisse toets. Het werd een lekkere zomerse macaroni met gerookte zalm en munt.

Heb je toevallig nog spek over, dan gebruik je spek of maak er een vegetarische versie van met extra veel groenten. Misschien lust je deze glutenvrije fusilli met broccoli en spek ook wel.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw!

(Visited 87 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Breng in een kookpot een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook. Maak intussen de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes. Snij de courgette in halve maantjes of kwartjes. Verwijder de worteltjes van de lente-ui en snij grof, hou wit en groen apart. Rasp de look.

2
Klaar

Kook de macaroni al dente. Verhit in een (hapjes)pan een eetlepel olijfolie en roerbak hierin ca. 4 minuten de courgette het witte gedeelte van de lente-ui, de broccoliroosjes en look. Voeg de bouillon toe en laat zo'n 4 minuten verder garen. Doe de afgegoten macaroni erbij en laat nog 2 minuten verder garen. Neem van het vuur en meng er een klontje boter onder, de gesnipperde zalm, versgemalen peper en eventueel zout. Schep de pasta in kommen en werk af met de fijngesneden munt.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zomerse penne met pancetta, courgette, venkelworstjes en ei
previous
Zomerse penne met pancetta, courgette, venkelworstjes en ei
Crespelle (flensjes) met groene asperges, Gandaham en burrata
next
Crespelle (flensjes) met groene asperges, Gandaham en burrata
Zomerse penne met pancetta, courgette, venkelworstjes en ei
previous
Zomerse penne met pancetta, courgette, venkelworstjes en ei
Crespelle (flensjes) met groene asperges, Gandaham en burrata
next
Crespelle (flensjes) met groene asperges, Gandaham en burrata

Opmerking toevoegen