0 0
Wortel-sinaasappelsoepje met coquilles

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
4 wortelen
5 cm preiwit
1 navelsinaasappel
1 cm gember
1 kruimige aardappelen
1 liter kippen- of groentebouillon
peper en zout
1 scheutje room
1 eidooier
1 eetlepel boter

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Wortel-sinaasappelsoepje met coquilles

Keuken:

Ingrediënten

Intro

Share

Je kunt deze wortel-sinaasappelsoep serveren als voorgerecht op in een kleinere portie als aperitiefhapje. Sinaasappel en wortel gaan perfect samen. Wanneer je de soep als hapje serveert kun je er een spiesje met gebakken coquilles of scampi bijgeven.


Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via
Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Wist je trouwens dat we ook een Facebookgroep hebben? Hopelijk tot gauw!

Photo by David Holifield on Unsplash
(Visited 9.038 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

De krabhoorntjes

Maak horentjes van filodeeg door halve cirkels te bestrijken met gesmolten boter en deze om een metalen hoornvormpje te wikkelen. Bak de hoorntjes gedurende 15 à 20 minuten (afhankelijk van de oven) in een voorverwarmde oven op 180°. Meng de krab met een beetje mayonaise en breng op smaak met peper. Vul de horentjes met de krabsalade en werk af met een blaadje sla.

2
Klaar

Pittige scampi

Bak de gepelde scampi in boter en serveer met een beetje sambal.

3
Klaar

Wortel-sinaasappelsoep met coquilles

Stoof de gesneden groenten en geraspte gember aan in een beetje boter, voeg de bouillon toe en laat de soep koken tot de groenten gaar zijn. Mix, zeef in een puntzeef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de eidooier met een beetje room. Breng de soep voor het serveren weer aan de kook en roer het roommengsel erdoor.
Bak de coquilles kort in verhitte boter. Giet de soep in kopjes, en serveer met de aan spiesjes geregen coquilles.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Feestelijke mosselen
Tagliatelle met paddenstoelen
next
Tagliatelle met paddenstoelen
previous
Feestelijke mosselen
Tagliatelle met paddenstoelen
next
Tagliatelle met paddenstoelen

Opmerking toevoegen