0 0
Varkenswangen met gebakken witloof en oesterzwammen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
8 varkenswangen
1 fijngesneden ui
1 teentje look of knoflookolie bij low fodmap dieet
1 flesje bruin bier
600 g blauwe druiven of 300 ml druivensap
2 gehalveerde stronken witloof
1 bakje oesterzwammen
100 ml kookroom
cognac
2 x 100 ml kippenbouillon
boter
1 takje tijm
1 laurierblad
1 snee brood
Dijonmosterd

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Varkenswangen met gebakken witloof en oesterzwammen

in een saus van blauwe druiven

Kenmerken:
  • Glutenvrij
Keuken:

Ingrediënten

Instructies

Share

Wij hebben een druivelaar in de tuin, die ik met veel zorg snoei en onderhoud. Dit jaar was de oogst wat minder dan de vorige jaren, maar er was voldoende voor eigen gebruik. Meestal eten we de druiven zo, maar ik besloot er deze keer iets anders mee te doen, vandaar deze varkenswangen met gebakken witloof en oesterzwammen in een saus van blauwe druiven. Voor wie zich de moeite van het persen wilt besparen kan natuurlijk ook druivensap kopen.

Varkenswang is een ingrediënt waar ik graag mee werk. Het is mager vlees en leent zich perfect voor stoofpotjes. Deze varkenswangen kregen het gezelschap van witloof en oesterzwammen. Je kunt er ook perfect andere paddenstoelen bij serveren.

Op zich is er niet zoveel werk aan dit gerecht, alleen moeten de varkenswangen een uur of twee zachtjes garen. Wil je nog meer recepten met varkenswangen? Probeer deze varkenswangen uit de oven met gestoofde snijbiet of de pita met varkenswangen.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

(Visited 65 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Bak de varkenswangen even aan in wat boter zodat ze wat kleur krijgen. Bestrooi ze met peper en zout. Neem een stoofpan en bak hierin de fijngesneden ajuinblokjes. Doe er 1 teentje look bij. Leg er de varkenswangen bij. Giet een flesje donker bier in de pan waarin je de varkenswangen hebt gebakken en laat zo de bakresten los komen. Giet dit daarna bij de varkenswangen. Doe er een takje tijm bij en een laurierblad. Tot slot smeer je een snee brood in met mosterd en leg je dit erbij. Laat zachtjes stoven voor 2 uur…

2
Klaar

Doe de druiven in een vruchtenpers en zorg dat je ongeveer 300ml druivensap verkrijgt. Zeef het sap en doe er 100ml kippenbouillon bij. Laat even rusten…

3
Klaar

Kuis de oesterzwammen en laat ze in zijn geheel.
Snij de witloofstronken doormidden in de lengte. Bak ze in een klontje boter aan. Draai ze regelmatig om en wanneer ze een kleurtje hebben gekregen, schenk je er 100ml kippenbouillon bij. Laat rustig trekken…

4
Klaar

Doe het druivensap in een steelpan en doe er 100ml room bij. Breng dit aan de kook. Doe er een scheutje cognac bij en laat dit zachtjes meekoken. Als de saus te dun is, kun je hem verdikken met een beetje Maizena.
Bak de oesterzwammen in een klontje boter. Kruid met een beetje peper.

5
Klaar

Schik de varkenswangen op het bord. Leg er 2 witloofstronkjes bij. Vul aan met enkele oesterzwammen en giet als laatste de saus er over. Klaar! Wij aten dit gerecht met gefrituurde aardappelballetjes

Guy

previous
Tagliatelle met pancetta, radicchio, walnoten en oesterzwammen
Thaise gehaktballetjes in pindasaus
next
Thaise gehaktballetjes van kip met pindasaus
previous
Tagliatelle met pancetta, radicchio, walnoten en oesterzwammen
Thaise gehaktballetjes in pindasaus
next
Thaise gehaktballetjes van kip met pindasaus

Opmerking toevoegen