• Home
  • Gezond
  • Spaghettipompoen met kabeljauw, kerstomaten en kappertjes
0 0
Spaghettipompoen met kabeljauw, kerstomaten en kappertjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 spaghettipompoen
4 kabeljauwfilet of andere witte vis
2 eetlepels kappertjes op zout kappertjes spoelen met water, om het zout te verwijderen
3 lente-ui
20 troskerstomaatjes
1 sjalot
olijfolie
Alpro margarine om te bakken
peper en zout
enkele blaadjes bladpeterselie
1 onbespoten citroen

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Spaghettipompoen met kabeljauw, kerstomaten en kappertjes

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Dit voorjaar plantte ik voor het eerst spaghettipompoen. Het is een soort pompoen, waarvan het vruchtvlees na het garen op spaghetti lijkt. Ideaal dus voor iedereen die geen gluten of koolhydraten eet. Helaas was de oogst mager, er zijn slechts twee volgroeide vruchten aan gekomen. Volgend jaar doe ik een nieuwe poging.

De pompoen proeft een beetje zoetig en heeft een licht vanille aroma. Ik combineerde hem met een stukje kabeljauw, maar je kunt eender welke vis hiervoor gebruiken. Met de overschot maakte ik onderstaande (pompoen)spaghetti carbonara.

spaghettipompoen carbonara

Steps

1
Done

Verwarm de heteluchtoven voor op 220°. Halveer de pompoen in de lengte en schraap de zaden eruit. Leg de pompoenhelften met het snijvlak naar boven in een ovenschaal met een bodempje water. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi met peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats 30 minuten in de oven of tot de pompoen gaar is.

2
Done

Snijd intussen de sjalot fijn en de lente-ui in ringen. Spoel de kappertjes met water en laat ze uitlekken op keukenpapier. Halveer de tomaatjes. Dep de vis droog en bestrooi met peper en zout. Rasp de schil van de citroen, enkel het gele gedeelte, want het witte smaakt bitter.

3
Done

Haal de pompoen uit de oven en schep het vruchtvlees eruit met een vork. Je zult zien dat er allemaal 'spaghettislierten' uitkomen. Roer er een klontje Alpro margarine onder en breng eventueel op smaak met peper en zout. Houd de spaghetti warm.

4
Done

Bak de vis in olijfolie. Schep hem uit de pan en houd warm. Voeg opnieuw een scheutje olijfolie toe aan de pan en bak hierin de sjalot, lente-ui en tomaatjes. Voeg de kappertjes toe en het sap van 1 citroen. Breng op smaak met peper en zout.

5
Done

Verdeel de vis, pomoenspaghetti en het tomatenmengsel over vier verwarmde borden . Werk af met enkele blaadjes peterselie en de geraspte citroenschil.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Sencha ijsthee met citroenverbena en limoen
next
Grijze garnalen met frisse groentetartaar
previous
Sencha ijsthee met citroenverbena en limoen
next
Grijze garnalen met frisse groentetartaar

Add Your Comment