0 0
Glutenvrije rabarbertaart met frangipane

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
Voor de taartbodem
200 g glutenvrij zelfrijzend bakmeel (Delhaize)
1 snuifje zout
25 g bloemsuiker
125 g ongezouten boter
1 eidooier
bakpapier
De frangipane
125 ongezouten boter
150 g amandelmeel
125 g griessuiker
1 ei
1 eiwit
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel vanille extract
De afwerking
4 eetlepels abrikozenconfituur
3 stelen rabarber
4 eetlepels griessuiker
3 eetlepels water

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Glutenvrije rabarbertaart met frangipane

Kenmerken:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Keuken:

Ingrediënten

  • Voor de taartbodem

  • De frangipane

  • De afwerking

Intro

Share

‘Elk nadeel heb se voordeel’, zei wijlen Johan Cruijff en gelijk had ie. Het regent de laatste weken haast onophoudend en dat is niet leuk voor buitenmensen en horecahouders. Ik zou ook liever op een zonnig terras zitten, maar het is niet anders. Door de aanhoudende regen ziet onze tuin er nu wel prachtig uit. De groenten hebben er zelden zo vroeg op het jaar, zo goed bijgestaan. Dat geldt ook voor de rabarber. Die struik is nog nooit zo groot en vol geweest, hij roept om verwerkt te worden in een glutenvrije rabarbertaart met frangipane bijvoorbeeld. Daar zou ik nooit aan begonnen zijn als het vandaag geen druilige regendag was.

Voor het kruimeldeeg van deze glutenvrije rabarbertaart met frangipane heb ik glutenvrij zelfrijzend bakmeel van Delhaize gebruikt. Glutenvrij bakken blijft een uitdaging voor mij. Kruimeldeeg, het woord zegt het zelf, kruimelt gemakkelijk. Maar, met glutenvrije bloem nog sneller. Wie niet glutenvrij eet, kan beter gewone tarwebloem gebruiken of eventueel kant-en-klaar kruimel- of korstdeeg.

Wij gebruiken meestal de KitchenAid om deeg te kneden, maar het kan ook met de hand.

Geniet volop van het rabarberseizoen, met dit dessert met rabarber en aardbei bijvoorbeeld. Combineer dit taartje ook eens met vanille-ijs.


Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen.
We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Voor wie glutenvrij eet, is er onze handige website www.glutenvrijleven.be
Hopelijk tot gauw!

(Visited 132 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Je kunt het deeg met de hand kneden, maar ik gebruik de KitchenAid. Zeef de bloem en poedersuiker boven de mixkom. Voeg het zout toe. Snijd de de boter in blokjes en doe in de kom. Gebruik de menghaak om tot een kruimelig deeg te kneden. Voeg de eidooier toe aan het deeg. Kneed het deeg snel tot een samenhangende deeg. Verpak het deegbolletje in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

2
Klaar

Verwarm de oven voor op 170 °C. Haal het deeg uit de koelkast. Duw het deeg wat platter. Leg er een ander vel huishoudfolie over en rol het uit ter grootte van de taartvorm (Ø 26 cm). Leg een vel bakpapier in de taartvorm of vet hem in. Breng het deeg voorzichtig over naar de taartvorm. Verkreuk een nieuw vel bakpapier zodat het tijdens het bakken beter blijft liggen. Leg het bakpapier op het deeg. Verdeel er bakbonen (of andere bakvulling om blind te bakken) over en bak de taartbodem 20 min. onderaan in de oven. Neem uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak nog 5 min.

3
Klaar

De frangipane

Terwijl de taartbodem bakt kan je de frangipane maken. Doe de boter in de mengkom van de Kitchenaid en voeg de suiker toe. Klop een glad mengsel. Voeg het ei en het extra eiwit toe, het amandelmeel, de kaneel en het vanille-extract en mix tot alles gemengd is.

4
Klaar

Snij de gewassen rabarberstelen in schuine plakjes van ca. 0,5 - 1 cm. Haal de taartbodem uit de oven en smeer de bodem in met de abrikozenconfituur. Verdeel hierover de frangipane. Druk de stukjes rabarber met de bolle kant naar onderen in de frangipane en creëer een visgraatmotief. Bak de taart verder af gedurende 30 - 40 minuten, afhankelijk van je oven.

5
Klaar

Breng intussen de suiker en het water aan de kook en neem van het vuur zodra de suiker is opgelost. Bestrijk hiermee de rabarber, als de taart uit de oven komt. Laat 1,5 u. à 2 u. afkoelen.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
martabak met atjar
previous
Martabak
Taco shells met frisse mangosalade en gemarineerde rode ui
next
Taco shells met frisse mangosalade en gemarineerde rode ui
martabak met atjar
previous
Martabak
Taco shells met frisse mangosalade en gemarineerde rode ui
next
Taco shells met frisse mangosalade en gemarineerde rode ui

Opmerking toevoegen