0 0
Gestoomde Chinese koolrolletjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
8 mooie bladen Chinese of groen kool
200 g bio kippengehakt
4 shiitakes
1 lente-ui
2 eetlepels lichte sojasaus gebruik glutevrije sojasaus als je glutenvrij eet
1 mespunt Chinees vijfkruidenpoeder
1 mespunt rietsuiker
enkele druppels geroosterde sesamolie
De saus
1/2 cm geraspte gember
1 teentje knoflook
150 g Japanse paddenstoelenmix of wokmix
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel groentebouillon
1/2 theelepel maïzena
Bijgerecht
2 porties gestoomde rijst

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gestoomde Chinese koolrolletjes

met kippengehakt en shiitakes (glutenvrij)

Kenmerken:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
Keuken:

Ingrediënten

  • De saus

  • Bijgerecht

Intro

Share

Als het aan mij ligt, eten we elke dag wel iets uit de wereldkeuken. Dat hoeft niet perse uit Zuidoost-Azië te zijn, ook de Mediterrane keuken, inclusief de Noord-Afrikaanse kunnen mij bekoren. Nu en dan komt er zelfs iets Mexicaans of Cajun op het bord. Kortom, ik ben verzot op gerechten met pit en kruiding.

Vandaag serveren we gestoomde Chinese koolrolletjes, gevuld met kippengehakt. Je kunt ook runds- of zelfs vegetarisch gehakt gebruiken. Het mooiste en lekkerste resultaat bereik je met groene kool, maar ik gebruikte Chinese kool. Die is iets minder stevig van structuur en ook wat wateriger. Je kunt tijdens het stomen van de koolrolletjes nog andere groenten toevoegen zoals wortel, paprika, babymaïs, enz.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? Of wanneer je een tip voor ons hebt. We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

(Visited 125 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

(Snij bij de groene kook de dikke nerven eruit) Blancheer de koolbladeren 20 minuten in kokend water. Giet af en zet opzij.

2
Klaar

Doe de fijngesneden shiitakes, het gehakt, de fijngesneden lente-ui en de overige smaakmakers in een kom. Meng goed. Leg ⅛ van de vulling in het midden van een gestoomd koolblad. Vorm rolletjes door eerst de zijkanten naar binnen te vouwen en vervolgens het koolblad rond de vulling te rollen. Leg de rolletjes met de overlappende kant naar beneden in een stoommandje. Stoom 10 minuten onder een deksel.

3
Klaar

De saus

Roerbak de schoongemaakte paddenstoelen, look en gember in een beetje olie. Meng de sojasaus, bouillon, oestersaus en maïzena goed. Voeg bij de paddenstoelen en laat kort koken tot de saus indikt. Serveer de gestoomde koolrolletjes met de saus en gestoomde rijst. Werk eventueel af met wat lente-ui.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Parelhoen met bloemkoolsteak en gepocheerd ei
Risotto met butternut, chorizo en salie
next
Risotto met butternut, chorizo en salie
previous
Parelhoen met bloemkoolsteak en gepocheerd ei
Risotto met butternut, chorizo en salie
next
Risotto met butternut, chorizo en salie

Opmerking toevoegen