0 0
Eendenborst met crème van wortel en sinaasappel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
De crème van wortel en sinaasappel
4 dikke wortelen
1 navelsinaasappel
1/2 cm verse gember
peper en zout
100 g boter boter
De rösti
4-5 dikke vastkokende aardappelen
1 bio ei
margarine of boter
nootmuskaat
peper en zout

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Eendenborst met crème van wortel en sinaasappel

bramen, chips van boerenkool, lente-ui, portsaus en aardappel rösti

Kenmerken:
  • Glutenvrij
Keuken:

Ingrediënten

  • De crème van wortel en sinaasappel

  • De rösti

Intro

Share

Guy is verzot op eend en omdat de liefde van de man door de maag gaat, maak ik dat regelmatig. 😉 Koken is voor mij creëren en experimenteren, vandaar dat ik zelden twee keer hetzelfde maak. Deze bereiding van eendenborst met crème van wortel en sinaasappel verschilt niet veel van de andere eendenborstrecepten op deze blog, maar er worden wel weer nieuwe elementen toegevoegd en  ingrediënten weggelaten.

Eend is op zich nogal vet, dus kan het een zoete begeleiding verdragen. Klassiek is de combinatie met sinaasappel, denk aan canard a l’orange. Hier combineer ik de sinaasappel met wortel en een vleugje gember. De bramen gaan deels in de portsaus en dienen als afwerking, net als de chips van (kale) boerenkool. Verder kwam er nog lente-ui bij en een aardappel rösti.

De meeste elementen van dit gerecht vind je elders op de blog, zie de aanklikbare links. Enkel de crème van wortel en sinaasappel en de aardappel rösti beschrijf ik hieronder.

Lees hier hoe je de eend bereidt. Het recept voor de saus vind je hier. De chips van boerenkool maak je makkelijk volgens dit recept. De lente-ui wordt kort gegrild in een grillen.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

(Visited 272 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

De crème van wortel en sinaasappel

Schraap de wortelen en verwijder de uiteinden, snij in grove stukken en kook in licht gezouten water. Pureer de uitgelekte wortelen met het sap van de sinaasappel, geraspte gember en de boter tot een gladde romige crème. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm tot gebruik.

2
Klaar

De aardappel rösti

Rasp de geschilde aardappelen en meng met het losgeklopte ei. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Verhit een klontje boter of margarine in een middelgrote pan. Verdeel het aardappelmengsel over de pan, druk lichtjes aan en bak goudbruin en gaar aan beide zijden. Snij daarna met een kleine ring gelijke rondjes uit. Je kunt ook in plaats van één grote rösti kleintjes bakken. Bak dan telkens een goede eetlepel vol aardappelmengsel in de boter.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Winterse salade met Hervekaas en venkel
previous
Winterse salade met Hervekaas en venkel
Mechelse koekoek met wintergroenten en fondant-aardappelen duxelles van bospaddenstoelen en romige saus met cognac
next
Mechelse koekoek met wintergroenten en fondant-aardappelen
Winterse salade met Hervekaas en venkel
previous
Winterse salade met Hervekaas en venkel
Mechelse koekoek met wintergroenten en fondant-aardappelen duxelles van bospaddenstoelen en romige saus met cognac
next
Mechelse koekoek met wintergroenten en fondant-aardappelen

Opmerking toevoegen