• Home
  • Kaas
  • Duo van vijgen, magor en serranoham
0 0
Duo van vijgen, magor en serranoham

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

De vijgen
4 eetlepels magor Magor is een kaas van mascarpone en gorgonzola, je kunt die ook zelf mengen.
2 rijpe verse vijgen gehalveerd
4 plakjes Seranoham Kan ook met Parma- of Gandaham
4 blaadjes rucola
De toastjes
2 sneetjes boerenbrood
2 - 3 eetlepels magor
1 plakje Seranoham in snippers gesneden
De compote
2 rijpe verse vijgen
zoete rode wijn bijvoorbeeld Primitivo di Manduria Dolce naturale
enkele peulen kardemom
1 snuifje Szechuanpeper (gemalen)

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Duo van vijgen, magor en serranoham

Keuken:

Ingrediënten

  • De vijgen

  • De toastjes

  • De compote

Intro

Share

Daar lagen ze. Mooie rijpe vijgen. Moeilijk te weerstaan. Klaar om ze om te toveren tot een duo van vijgen, magor en serranoham.

Misschien lust je deze gerechten met vijgen ook wel.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

(Visited 1.637 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Vijgen met magor onder een dekentje van serranoham

Leg op ieder stukje vijg een lepel kaas en bedek het met een plakje ham. Schik op de borden en werk af met een blaadjes rucola en eventueel een streepje balsamico crème.

2
Klaar

Toastje met magor, vijgencompote en serranoham

Wrijf enkele kademompeulen en Szechuanpeper fijn in een vijzel. Zeef de specerijen. Schil de vijgen en snijd ze in stukken. Doe ze in een steelpannetje en giet er een bodempje wijn over en voeg een snuifje van het kardemom/pepermengsel toe. Breng aan de kook en draai het vuur zachter. Laat de wijn inkoken tot er een confituur of compote overblijft overblijft.

Besmeer de toastjes met de magor, verdeel hierover de vijgencompote en werk af met hamsnippers.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
rode biet risotto met gorgonzola
previous
Rode biet risotto
duo van knolselderij
next
Duo van knolselderij
rode biet risotto met gorgonzola
previous
Rode biet risotto
duo van knolselderij
next
Duo van knolselderij

Opmerking toevoegen