0 0
Coquilles en witte pens met fregola en broccoli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
Dragonolie
4 takjes dragon
1 teentje knoflook
1 klein handje vol spinazie, gewassen en uitgelekt
50 ml olijfolie extra vergine
50 ml koolzaadolie
Opgelegd mosterdzaad
1 eetlepel mosterdzaad
2 eetlepels witte wijnazijn of chardonnay azijn
Het overige
150 g fregola
1 sjalot
1 teentje knoflook
100 ml kippenbouillon
3 eetlepels geraspte parmezaan
2 eetlepels boter
1 stukje (ca. 5 cm) gele courgette
12 roosjes of steeltjes broccoli of bimi
1 citroenen (geraspte schil en sap)
12 coquilles (mag diepgevroren zijn)
1 witte pens
olijfolie
peper en zout
mosterdblad of andere mini slablaadjes als garnering

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Coquilles en witte pens met fregola en broccoli

à la Sergio Herman

Keuken:

Ingrediënten

  • Dragonolie

  • Opgelegd mosterdzaad

  • Het overige

Intro

Share

Dit recept is voor een deel van Sergio Herman en een deel van mezelf. In zijn boek Smaakmakers vind je het recept broccoli met lamsoor en witte pens. Guy heeft dat enkele maanden geleden eens gemaakt en we vonden het superlekker. Eigenlijk is elk gerecht dat we al uit dat boek gemaakt hebben subliem bevonden. Maar, nu terug naar mijn coquilles en witte pens met fregola en broccoli. Dit gerechtje maakte ook deel uit van onze 8 gastro tapas met o.a. de burrata met komkommer en aardbei en de truffelrisotto met gepocheerd ei, panchetta en groene asperges. Ik verwerkte in de fregola (pasta) gele courgette uit de tuin en de laatste roosjes broccoli, coquilles en stukjes witte pens en de aromatische dragonolie en opgelegd mosterdzaad. Die 2 laatste componenten maak je best een dag op voorhand.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest. Voor glutenvrije tips, producten en eetgelegenheden kan je terecht op onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw!

(Visited 93 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

De dragonolie

Mix de oliën, dragon- en spinazieblaadjes en look tot een glad geheel. Zeef door een kaasdoek en laat een nacht uitlekken.

2
Klaar

Opgelegd mosterdzaad

Week het mosterdzaad een nacht in water. Kook het de volgende dag 20 minuten in water. Giet af en meng met de azijn. Laat minstens een uur trekken.

3
Klaar

Het overige

Kook de fregola in 8 - 9 minuten. Pel en snipper de ui en knoflook en stoof beide aan in een beetje olijfolie. Doe de fijngesneden courgette erbij en laat nog een minuutje meestoven. Meng er de gekookte fregola onder, de kippenbouillon, parmezaan en boter. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd warm. Meng vlak voor het opdienen wat citroensap onder de fregola. Kook intussen de broccoli of bimi beetgaar in gezouten water.

4
Klaar

Verwijder het vliesje van de witte pens en snij in plakken en dep de coquilles droog. Bak elk apart in wat olijfolie.

Verdeel de fregola over de vier kommen, schik de coquilles en witte pens errond, werk af met de broccoli, dragonolie en opgelegde mosterd. Rasp wat citroenzeste (schil) over het gerecht en werk verder af met de dragonolie en eventueel wat mosterdblad of andere jonge slablaadjes.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Truffelrisotto met gepocheerd ei, panchetta en groene asperges
previous
Truffelrisotto met gepocheerd ei, panchetta en groene asperges
Penne met merguez en spinaziepesto
next
Penne met merguez en spinaziepesto
Truffelrisotto met gepocheerd ei, panchetta en groene asperges
previous
Truffelrisotto met gepocheerd ei, panchetta en groene asperges
Penne met merguez en spinaziepesto
next
Penne met merguez en spinaziepesto

Opmerking toevoegen