https://www.kookleefgeniet.be
  • Login
  • Register
  • Thuis
  • Recepten
  • Kook
  • Leef & Geniet
  • Muziek
  • Over Ons
  • Contact
  • Links
  • Thuis
  • Recepten
  • Kook
  • Leef & Geniet
  • Muziek
  • Over Ons
  • Contact
  • Links
  • Home
  • Hoofdgerechten
  • Hoe maak je een feestelijke gourmet van Spaanse tapas?

Hoe maak je een feestelijke gourmet van Spaanse tapas?

Posted on nov 25th, 2020
by Inge
Categories:
  • Hoofdgerechten
  • Mediterraan
  • Vis
  • Vlees
Gourmet tapas menu

De feestdagen komen eraan. Die zullen er dit jaar een beetje anders uitzien, maar een mens moet sowieso eten en daarom stellen wij ook dit jaar een aantal feestgerechten en menu’s voor je samen. Gemakkelijke recepten met een twist om met twee van te genieten of met je bubbel. Wat denk je van een feestelijke gourmet?

Fondue en gourmet zijn leuk maar het is tijd om deze klassiekers in een nieuw hip jasje te steken. Wij zijn daarom voor een tapas menu gegaan, maar hoe maak je een feestelijke gourmet van Spaanse tapas? Awel, dat is heel eenvoudig. Je kiest je favoriete warme Spaanse of andere tapas uit, maakt er een ongebakken of voorgebakken mini versie van en iedereen bakt zijn tapa in zijn eigen pannetje. Om in het thema te blijven kan je koude tapas voorzien als voorgerecht of bij het aperitief. Als dessert kan je kiezen voor crema Catalana, mousse de limón, etc.

Welke tapas zijn geschikt voor deze feestelijke gourmet?

Je begint dus met het uitkiezen van jouw favoriete tapasrecepten of die van je tafelgenoten. indien je vegetariërs te gast heb, zorg dan dat ook zij voldoende keuze hebben. Meer vleeseters, beperk dan de visgerechten en omgekeerd. Wij hebben o.a. de volgende gerechten uitgekozen:

  • Albondigas (Spaanse gehaktballetjes)
  • Chorizo grillworstjes
  • Gevulde kastanjechampignons met kwarteleitjes
  • Kiphaasjes met spek
  • Scampi in look
  • Gegrilde calamares
  • Patatas bravas
  • Gemengde salade

De bijgerechten en extra’s

  • Tomatensalsa
  • Champignonplakjes
  • Kwarteleitjes
  • Rauwe (punt)paprika
  • Uienringen
  • Lente-ui
  • Kerstomaatjes
  • Boter/olijfolie
  • Citroen
  • Chili of Spaanse pepers
  • Peper en zout
  • Eventueel sausjes (Andalouse, looksaus, cocktail, mayo …)
  • Brood

Nog meer inspiratie nodig?

  • Voorgegaarde kippenkluifjes
  • Kippenlevertjes
  • Voorgekookte mosselen of vongole
  • Visfilets (schelvis, tonijn, rouget, zalm …) in kleine stukken
  • Sprotjes
  • Groenten (courgette, artisjokhartjes, kikkererwten, …)
  • Kaas …

Hoe bereid je het tapasmenu voor?

Je kunt bijna alles een dag op voorhand voorbereiden. De gasten kiezen aan tafel zelf wat ze willen combineren, maar je kunt ook altijd een menuutje met suggesties voorzien. Hier geef je tips of ideetjes wat bij elkaar past.

Normaal bak je de aardappelen voor de patatas bravas in de oven, maar ik koos er nu voor om vastkokende aardappelen op voorhand te koken en die daarna in blokjes te snijden. Ik strooide er paprikapoeder over, verse rozemarijnnaaldjes en druppelde er een scheutje olijfolie over. Dit kan ook een dag op voorhand. Je gasten bakken de aardappeltjes tijdens het feest in hun pannetjes. Wanneer je ze onder het grill gedeelte plaats krijgen ze snel een korstje. Meng er daarna een lepel tomatensalsa onder.

De tomatensalsa of tomatensaus maakte ik een dag op voorhand volgens het recept van de patatas bravas, dat recept vind je hier. Laat de saus afkoelen en serveer hem koud. Iedere tafelgast kan na het bakken van de gehaktballetjes, de patatas bravas of eventueel ook de scampi, inktvis of champignons, een lepeltje saus in zijn pannetje verwarmen.

Maak de albondigas of Spaanse gehaktballetjes ook op voorhand, ze zijn trouwens eenvoudig te maken. Het recept vind je hier of kies voor vegetarische gehaktballetjes. Rol de balletjes kleiner dan normaal, omdat ze in het gourmetpannetje moeten passen en ook sneller gaar moeten zijn. Laat de gasten hun albondigas in hun pannetje of op het grill gedeelte bakken. Daarna kan er tomatensaus opgewarmd worden, zie hierboven. Lekker bij de patatas bravas.

Voor de kiphaasjes met spek bestrooi je de kip op voorhand met kipkruiden en vervolgens wikkel je er een plakje ontbijtspek rond. Bak ze aan tafel in een pannetje of op het grillgedeelte van het gourmetstel. Lekker met wat ui of lente-ui, paprika en champignons.

Scampi’s of gamba’s met look zijn feestelijk en populair. Ik koos ervoor om zelf lookboter te maken, maar je kunt ook kant-en-klare kopen. De lookboter kan je ook gebruiken om bijvoorbeeld de albondigas of champignons in te bakken of op je brood te smeren.

Chorizo is een bekend Spaans worstje. Je heb de droge variant, die je koud eet, maar ook als grillworstje. Ik koop die altijd bij Aldi, omdat ik ze elders soms moeilijk vind. Er ligt altijd een pakje in onze diepvriezer en ik haal eruit wat ik nodig heb.

Gevulde kastanjechampignons met kwarteleitjes zijn klein en fijn, perfect voor een feestelijke gourmet. Kies voor de grootste kastanjechampignons, trek de steeltjes er voorzichtig uit en maak de holte eventueel wat groter. Breek één voor één de kwarteitjes voorzichtig open, vang de dooier op en leg die in de holte. Bak ze in de pannetjes onder de grill.

Voor de gegrilde calamares kies je voor schoongemaakte verse of diepgevroren pijlinktvisjes. Snijd ze in ringen en geef de tentakeltjes er ook bij. Zorg voor schijfjes citroen. De inktvisringen worden op het grillgedeelte van het gourmetstel gebakken. Lekker in combinatie met de scampi’s.

Nog meer suggesties

  • Chorizo met kwartelei
  • Chorizo, paprika en kwartelei
  • Chorizo met scampi
  • Aardappeltjes met kwartelei
  • Aardappeltjes met kwartelei, ui, paprika en chorizo
  • Kwartelei met champignons
  • Patatas bravas met olijf
  • Scampi met tomaatjes
  • Calamares met tomatensalsa
  • etc.

Hoeveel porties voorzie je per persoon bij gourmet?

Wij zijn niet zo’n grote eters, maar voorzie zo’n 250 g vlees of vis (of de combinatie van de twee) per persoon. Hou er rekening mee of je een voorgerecht en nagerecht serveert, of je gasten ervoor al zwaar geluncht hebben etc.

Wat drink je bij Spaanse Tapas?

Kies voor zowel witte als rode wijn. Blijf bij voorkeur bij Spaanse wijnen. Wij gingen voor een witte Rioja Alavesa, El Primavera Blanco Crianza 2018, een wijn van onze provinciegenoot Paul Van Dinter. Hij werkte samen met met Tierra Agricola Labastida en kon zo een eigen wijn maken volgens zijn eigen visie. Als rode wijn werd er gekozen voor Latido de Sara – Sarah Selection, Red Crianza 2017. Beiden wijnen met een eerlijk prijskaartje werden gekocht bij WinePlus in Genk.

Zo, we hopen dat we je hebben kunnen overtuigen om de stoffige gourmet van weleer te pimpen tot een hip feestmaal. Je kunt natuurlijk ook voor een Aziatische gourmet of fondue kiezen. De Mexicaanse toer opgaan of voor een vegan of veggie gourmet kiezen. Het is nu aan jou om je feest te personaliseren!

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!

(Visited 185 times, 1 visits today)
  • feestelijk
  • feestje
  • feestmenu
  • gourmet
  • Kerstmis
  • nieuwjaar

Inge

Opmerking toevoegen Antwoord annuleren

Hallo

Hallo

Fijn dat je hier bent! Wij zijn Inge en Guy. Levensgenieters, foodies en ’50 something’. We wonen met onze hond, katten, kippen en schaapjes in het mooie, groene Limburg.

KOKEN is een gedeelde passie en daarover bloggen doen we letterlijk ‘tussen de soep en de patatten’. De seizoenen bepalen grotendeels wat er op het bord komt, maar we gaan steeds voor evenwichtige gerechten met een eigen touch of voor klassiekers uit binnen- en buitenland. Ben je vegetariër, flexitariër, pescotariër of eet je glutenvrij dan zit er voor jou zeker wat lekkers bij.

LEVEN doen we ongetwijfeld en liefst zo gezond mogelijk; wandelen, fietsen, tuinieren, yoga, lachen …

GENIETEN is voor ons uit gaan eten, reizen, cultuur snuiven, cabrioritjes, een terrasje doen, Scandinavische misdaadseries bingen, gasten ontvangen, muziek luisteren en nog zoveel meer.

Kortom, wij scheppen plezier in grote kleine dingen.

Waar ben je naar op zoek?

Luister naar Kook Leef Geniet

Onze playlists vind je op Spotify of onder de rubiek genieten.

Tags

aardappelen amuse appel asperges Aziatisch BBQ coquilles courgette dessert eieren feestelijk feta Fruit geitenkaas gezond glutenvrij grijze garnaal groenten hapje herfst Italiaans kaas kip komkommer mosselen paddenstoelen paprika pasta pompoen rijst risotto rode biet salade soep spek tomaat Veggie venkel vis voorgerecht zalm zeekraal zoet zomers Zonder categorie
Foto Marion Michele – Unsplash
zomerse ananas met rode vruchten, muntsuiker, kokosmelk en limoen
©️Culinair Atelier
Zeeland
drankjes
tomaat-garnaal een beetje anders
© kook leef geniet
speculaassterren
© culinair atelier
jong vosje in de tuin
© culinair-atelier.com
Zelf make-up remover maken
©️www.culinair-atelier.com
ontbijt bowl met warme appel en granola
© culinair-atelier.com

Meest recente berichten

  • 3 redenen om met een glutenvrije website te starten
  • Er was hygge, lagom en nu Kook, Leef, Geniet …
  • De top 5 beste feestmenu’s van Kook Leef Geniet
  • Deze film moet je deze maand absoluut op Netflix kijken
  • Hoe maak je een feestelijke gourmet van Spaanse tapas?

Top 5

  • Stoofpot van kalkoennootjesStoofpot van kalkoennootjes
  • Kook, leef, geniet in tijden van Corona 3Kook, leef, geniet in tijden van Corona 3
  • Warm fruitontbijt met granola en yoghurtWarm fruitontbijt met granola en yoghurt
  • Pikant-zure soep (Suan La Tang)Pikant-zure soep (Suan La Tang)
  • Glutenvrij kippenpasteitje of vol-au-ventGlutenvrij kippenpasteitje of vol-au-vent

Volg ons op Instagram

kookleefgeniet

kookleefgeniet
Wat is voor jou comfort food? Voor mij zijn dat o. Wat is voor jou comfort food? Voor mij zijn dat o.a. stoofpotjes zoals deze pollo alla cacciatora. In Italië maakt elke mama haar eigen versie van pollo alla cacciatora  of kip op de wijze van de jager.  Het is een stoofschotel dat ook met konijn of ander gevogelte gemaakt wordt. Meestal worden ingrediënten toegevoegd die voorhanden zijn. Bij ons verandert deze pollo alla cacciatore dus ook regelmatig. De ene keer maak ik hem met panchetta, dan weer met gerookt spek. Soms met witte bonen, een andere keer met prinsessenboontjes, etc. In de winter voeg ik stukken wortel, pastinaak of raap toe. Het is lekkere, voedzame winterkost. In de zomer pas ik het recept aan door verse tomaten te gebruiken, olijven en courgette of paprika toe te voegen.⁠
⁠
Pollo alla cacciatora is lekker met polenta, ovenaardappeltjes, rijst, pasta of brood.⁠
⁠
Het recept vind je op onze website zie link in bio @kookleefgeniet ⁠
⁠
#polloallacacciatora #chickenstew #comfortfood #stoverij #italianfood #kookleefgeniet #foodblogger #foodblog #foodbloggers #foodblogfeed #foodandlifestyleblog #foodandlifestyleblogger #lifestyle #lifestyleblogger #healthy #healthyfood #healthylifestyle #glutenfree #glutenfreerecipes #glutenfreelife #glutenvrij #gezond #gezondleven #gezondgenieten #gezondeten #instagood #instafood #veggies #cooking #recipe⁠
⁠
Goedemorgen! Klaar voor een nieuwe (werk)week? Ont Goedemorgen! Klaar voor een nieuwe (werk)week? Ontbijtje klaar of misschien al op? Want ’s morgens eet je best als een keizer, ’s middags als een koning en ’s avonds als een bedelaar.’ Mijn favoriete ontbijt van dit moment is deze Bircher muesli. Superlekker en vol vezels zodat je er een hele voormiddag op kunt teren. Je vindt het recept nu op onze blog. ⁠
⁠
zie link in bio @kookleefgeniet ⁠
⁠
#birchermuesli #overnightoats #ontbijt #gezondontbijt #muesli #kookleefgeniet #foodblogger #foodblog #foodbloggers #foodblogfeed #foodandlifestyleblog #foodandlifestyleblogger #lifestyle #lifestyleblogger #healthy #healthyfood #healthylifestyle #glutenfree #glutenfreerecipes #glutenfreelife #glutenvrij #gezond #gezondleven #gezondgenieten #gezondeten #instagood #instafood #veggies #cooking #recipe
Is het vreemd dat ik nog nooit gehoord had van ham Is het vreemd dat ik nog nooit gehoord had van hamrolletjes met zuurkool? Zo eenvoudig! Waarom ben ik daar niet opgekomen dacht ik toen ik laatst het magazine Delicious doorbladerde en deze hamrolletjes met zuurkool zag staan. Het blijkt in Nederland net zo populair te zijn als de hespenrolletjes met witloof bij ons. Ik ging onmiddellijk aan de slag. Er moest alleen nog een sausje bij vond ik. Het idee om er een mosterdsaus bij te geven was niet veraf, we eten nl. altijd mosterd bij onze zuurkoolstoemp én er zit mosterd bij hotdogs. Het werden hamrolletjes met zuurkool, mosterdsaus en puree. Een heerlijk doordeweeks gerecht dat je nu op onze blog vindt. Zie link in bio @kookleefgeniet ⁠
⁠
#zuurkool #zuurkoolrolletjes #recepten #newpost #blogpost #kookleefgeniet #foodblogger #foodblog #foodbloggers #foodblogfeed #foodandlifestyleblog #foodandlifestyleblogger #lifestyle #lifestyleblogger #healthy #healthyfood #healthylifestyle #glutenfree #glutenfreerecipes #glutenfreelife #glutenvrij #gezond #gezondleven #gezondgenieten #gezondeten #instagood #instafood #veggies #cooking #recipe
Als jij visbouillon nodig hebt, grijp je dan naar Als jij visbouillon nodig hebt, grijp je dan naar een bouillonblokje? Wij gebruiken bijna altijd zelfgemaakte bouillon. Guy legt je in zijn laatste blogpost uit hoe eenvoudig het is om zelf visbouillon te maken. Neem dus de volgende keer dat je bij de visboer komt ook de koppen en de graten mee. Zelfgemaakt maakt echt wel een verschil. ⁠
⁠
Je vindt het recept op onze blog, zie link in bio @kookleefgeniet⁠
⁠
⁠
When you need fish stock, do you reach for a stock cube? We usually use homemade stock. Guy explains in his latest blog post how easy it is to make fish stock yourself. So next time take the heads and bones from the fishmonger. Homemade really does make a difference.⁠
⁠
#fishstock #homemade #visbouillon #vis #bouilons #basics #zelfgemaakt #glutenfree #glutenfreefood #glutenvrijleven #kookleefgeniet #followme #food #inspiration #eten #food #lekker #foodie #instafood #foodblogger #goodfood #instafood #delicious #glutenfree #glutenvrij #gezond #gezondleven #gezondgenieten #glutenvrijleven #kookleefgeniet
Voor wie wil weten wat we de afgelopen maanden ged Voor wie wil weten wat we de afgelopen maanden gedaan hebben ... Tadaa ... we hebben een nieuwe website uit de grond gestampt. 😀 Of we niet genoeg werk hebben met Kook Leef Geniet? Jawel, maar GlutenVrij Leven is een informatieve website. Je ontdekt er onze favoriete glutenvrije producten zonder al te veel additieven, restaurants ed. waar je glutenvrij kunt eten en natuurlijk onze glutenvrije recepten. 'Check it out and spread the word' 😉⁠
⁠
www.glutenvrijleven.be is ook te volgen op Instagram @glutenvrijleven.be en op Facebook.⁠
⁠
#glutenfree #glutenfreefood #glutenfreerecipes #glutenfrei #glutenfreelife #glutenfreeliving #glutenfreeeats #glutenfreefoodie #glutenvrij #glutenfreelifestyle #glutenfreemeals #fodmap #lowfodmap #glutenfreecooking #glutenfreerecipe #glutenfreediet #glutenfreeblogger #glutenfreefollowme #glutenfreefoods #glutenintolerant #singluten #glutenintolerance #gezondleven #newwebsite #websitelaunch #glutenvrijleven #kookleefgeniet⁠
⁠
Heb je de feestdagen goed doorstaan? Matig geweest Heb je de feestdagen goed doorstaan? Matig geweest met het eten en drinken? Dan kan er nog wel een dessertje bij 😃. Guy maakte een poos geleden deze tiramisu met amaretti of amandelkoekjes. Suuuper lekker én glutenvrij. Het recept vind je nu op onze blog, zie link in bio @kookleefgeniet⁠
⁠
#tiramisu #amaretti #dessert #sweets #feestelijk #mascarponedessert #zoetezonde #kookleefgeniet #followme #food #inspiration #eten #food #lekker #foodie # #instafood #lekkereten #foodblogger #genieten #eetsmakelijk #goodfood #eat #comfortfood #foodie #love #instagood #newpost #delicious #newblogpost #belgianfoodblogger
Happy New Year! May all your dreams come true! 🍾⁠
Gelukkig Nieuwjaar! Dat al je wensen mogen uitkomen! 🎆⁠
⁠
#happynewyear #gelukkignieuwjaar #bestewensen #newstart #hope #happiness #geluk #goedevoornemens #nieuwjaar #oudennieuw #feestdagen #newyear #follow #happynewyear #newyearseve #memories #newyears #like #party #instagram #jan #dec #fun #celebration #goals #celebrate #hello #family #newyearsday #nye
Een jaar of 4 geleden was hygge een hype, een jaar Een jaar of 4 geleden was hygge een hype, een jaar later was lagom ‘the thing’. Hoe dol we ook op Scandinavië zijn, wij waren met geen van beide termen echt vertrouwd. Nu, enkele jaren later realiseer ik me dat onze levensstijl zowel hygge als lagom is. Knusheid, warmte en het gezellig samenzijn is de rode draad in ons leven. Daarnaast zijn bescheidenheid, oprechtheid en balans belangrijke pijlers in ons leven, m.a.w. er was hygge, lagom en nu ook Kook, Leef, Geniet … 😉⁠
⁠
Lees het volledige blogartikel op onze blog, zie link in bio @kookleefgeniet⁠
⁠
4 years ago hygge was hot, a year later lagom was "the thing". As much as we love Scandinavia, neither of us was really familiar with either term. Now, a few years later, I realize that our lifestyle is both hygge and lagom. Cosiness, warmth and socializing is the common thread in our lives. In addition, modesty, sincerity and balance are important pillars in our lives, in other words there was hygge, lagom and now also Kook, Leef, Geniet 😉 ...⁠
⁠
#instagram #followme #life #smile #me #lifestyle #friends #motivation #inspiration #Family #instamood #blogger #healthy #worklifebalance #happiness #hygge #lagom #kookleefgeniet #glutenvrijleven #geluk #balans #gezond #lifestyle #levenswijze #cozy #happy #newpost #limburgseblogger #life #hyggelifestye ⁠
⁠
⁠
De kerstdagen liggen achter ons en onze koelkast l De kerstdagen liggen achter ons en onze koelkast ligt nog vol restjes. Zonde om daar niets mee te doen. Met een restje zure room, zalm en dille toverde ik dus deze witte pizza met gerookte zalm en dille op tafel. Afgewerkt met kappertjes, rode ui en roze peper. Poepsimpel! Als je nog op zoek bent naar een hapje voor nieuwjaar, dan kan je hier mini pizzaatjes van maken. Met gerookte zalm scoor je altijd.😉⁠
⁠
Christmas is behind us and our fridge is still full of leftovers. It's a shame not to do anything with that. So with a leftover sour cream, salmon and dill I made this white pizza with smoked salmon and dill. Finished it off with capers, red onion and pink pepper. Easy peasy! If you are still looking for a snack for New Years eve, then you can make mini pizzas out of this. You always score with smoked salmon.⁠
⁠
#whitepizza #pizza #smokedsalmon #salmonpizza #glutenfreepizza #herta #instafood #food #foodie #glutenfree #homemade #eten #lekker #foodiesofinstagram #eats #instacool #foodstagram #instafood #foodpic #delicious #foodoftheday #foodpics #glutenvrijleven #kookleefgeniet #leftovers #kokenmetrestjes #salmonanddill #gerooktezalm⁠
Back in business 😁 Ha, ha, we hebben helemaal g Back in business 😁 Ha, ha, we hebben helemaal geen zaak, maar we hebben gewoon enkele digitale detox dagen ingelast. We hebben zelfs geen foto's gemaakt van ons kerstmenu, maar wel van de restjes 😊. Guy en ik hebben op kerstavond o.a. twee bereidingen met scheermesjes gegeten. Één keer met kerstomaatjes en zeekraal en één keer met frisse toetsen van limoen, komkommer, munt en afgewerkt met avocado en sojavinaigrette én zeekraal. We hadden veel te veel zeekraal en nog meer messchelpen, messchede of scheermessen. Genoeg om dit gerecht te maken. Scheermessen met lookboter en zeekraal. Super lekker, super simpel.

#kookleefgeniet #vandermaeden #schnitzer #scheermessen #messchede #shellfood #zeekraal #samphire #foodblogger #foodblog #foodbloggers #foodblogfeed #foodandlifestyleblog #foodandlifestyleblogger #lifestyle #lifestyleblogger #healthy #healthyfood #healthylifestyle #glutenfree #glutenfreerecipes #glutenfreelife #glutenvrij  #instagood #instafood #veggies #cooking #recipe
Vorig jaar zijn we op 31 december een frisse neus Vorig jaar zijn we op 31 december een frisse neus gaan halen in Vijlen, Nederland. Tijdens onze wandeling 'de kroegjestocht'  liepen we langs een huis waar je voor het raam deze prachtige kersstal kon bewonderen. Uitgewerkt tot in de kleinste details.⁠
Verder is die wandeling sowieso het hele jaar door de moeite. Vooral het vertrek en/of eindpunt Boscafé 't Hijgend Hert' is één van onze favoriete plekken.⁠
⁠
#kookleefgeniet #foodandlifestyleblog #photooftheday #happy #instagram #followme #instadaily #life #nature #fun #lifestyle #inspiration #instamood #winter #christmas #blogger #bestoftheday #landscape #happiness #wandelen #hiking #limburg #Vijlen #kerststal #kerstmis #thijgendhert #limburginbeeld #inlimburg #wandeleninlimburg #wandelenisgezond ⁠
⁠
⁠
Fijne kerstdagen 🎄Geniet in je bubbel 🎄 Hou Fijne kerstdagen 🎄Geniet in je bubbel 🎄 Hou het veilig! ⁠
Merry Christmas 🎅 Enjoy in your bubble 🎅Keep it safe!⁠
⁠
#christmas #christmasmood #christmastime #christmasfood #feestelijk #glutenvrijleven #kookleefgeniet #followme #foodblogger #genieten #love #instagood #feestelijk ##merrychristmas #kerstmis2020 #christmas2020
Terwijl onze spotify playlist KookLeefGenietKerstm Terwijl onze spotify playlist KookLeefGenietKerstmis op de achtergrond speelt geniet ik van een kopje thee. Biko 🐕, onze oude hond ligt aan mijn voeten, Jipke de kater 🐈 soest in Biko's mand, Diva onze kattin wacht geduldig op haar volgende maaltje en Guy, die staat lekker te kokerellen. Het is bijna kerst, de mooiste tijd van het jaar. Ook al ziet die er dit jaar een beetje anders uit, wij maken er het beste van.🎅🎄⁠
⁠
While our Spotify playlist KookLeefGenietKerstmis plays in the background, I enjoy a cup of tea. Biko, our old dog sleeps at my feet, Jipke the tomcat soests in Biko's basket, Diva our other cat is waiting patiently for her next meal and Guy is cooking. It's almost Christmas, the best time of the year. Even though it looks a little different this year, we're going to make the best of it.⁠
⁠
#christmas #christmasmood #christmastime #glutenvrijleven #kookleefgeniet #followme #genieten #love #instagood #almostchristmas #teatim #twinings #happy #instapic #blogger #bestoftheday #happiness  #goodvibes #happylife
De feesten zijn nog niet begonnen en ze komen miss De feesten zijn nog niet begonnen en ze komen misschien al je strot uit 😁. Voor het zover is moet er natuurlijk wel nog gegeten worden en daarom dachten wij dat een eenvoudige, maar lekkere Chinese maaltijdsoep wel zou smaken. Deze pikant-zure soep, ook gekend als suan la tang of pekingsoep neem ik meestal op restaurant. Maar eigenlijk is die super makkelijk en snel zelf te maken. Kook jij weleens Aziatisch?⁠
⁠
#instafood #omnomnom #food #foodie #healthyeats #goodeats #glutenfree #homemade #eten #lekker #lekkereten #gezondeten #suanlatang #chinesesoup #pekingsoep #soup #soep #foodiesofinstagram #instacool #foodstagram #instafood #foodpic #glutenvrijleven #kookleefgeniet #kookleefgeniet #gezond #gezondleven #gezondgenieten #glutenfree #glutenvrij
De laatste in rij van kerstrecepten is deze vegeta De laatste in rij van kerstrecepten is deze vegetarische paddenstoelen wellington met een jus van paddestoelen, gestoomde minigroenten en een lekkere smeuïge aardappelgratin. Succes verzekerd met zo'n 'centerpiece'.

Je vindt het recept nu op onze blog @kookleefgeniet

The last in row of Christmas recipes is this vegetarian mushroom wellington with a mushroom gravy, steamed mini vegetables and a delicious creamy potato gratin. Success is guaranteed with such a 'centerpiece'.

#christmas #christmasmood #christmastime #christmasfood #feestgerechten #feestelijk #feestelijketen #veggiewellington #mushroomwellington #vegetarischerecepten
#vegetarischfeesten #veggiechristmas #glutenfree #kerstrecept #kookleefgeniet #foodblog #glutenfree #glutenfreerecipes #glutenfreelife #glutenvrij #gezond #gezondleven #gezondgenieten #gezondeten #instagood #instafood #veggies #cooking #recipe
Laat jij je wat kerstdecoratie 🎅 betreft helema Laat jij je wat kerstdecoratie 🎅 betreft helemaal gaan of hou je het eenvoudig? Bij ons valt het reuze mee. Wij hebben onze kerstboom 🎄 dit jaar in de keuken staan, want daar brengen we de meeste tijd door. Noem het maar een leefkeuken. De woonkamer kreeg deze bescheiden kerstdecoratie, maar als we 's avonds door de grote raampartijen naar buiten kijken, fonkelen er overal lichtjes in de tuin. It's beginning to look a lot like Christmas 😉

#christmas #christmasmood #christmastime #christmasiscoming  ##christmastree #christmastree🎄 #christmasdecorations #christmas2020
Er ontpopt zich een ware (glutenvrije) bakker in m Er ontpopt zich een ware (glutenvrije) bakker in mij 😀. Wie had dat ooit gedacht? Afgelopen weekend waagde ik me aan deze glutenvrije broodjes. Ze zien er goed uit, vind je niet? Ze waren best wel lekker, maar zo zwaar als een steen. Nochtans heb ik het recept correct gevolgd. Iemand een tip om ze luchtiger te krijgen? Als basis gebruikte ik het witte broodmeel van @schaerglutenvrij_nl⁠
⁠
#glutenfree #glutenfreefood #glutenfreerecipes #glutenfrei #glutenfreelife #glutenfreeliving #glutenfreeeats #glutenfreefoodie #glutenvrij #glutenfreelifestyle #glutenfreemeals #fodmap #lowfodmap #glutenfreecooking #glutenfreerecipe #glutenfreediet #glutenfreeblogger #glutenfreefollowme #glutenfreefoods #glutenintolerant #singluten #glutenintolerance #gezond #gezondleven #gezondgenieten #glutenvrijlekker #glutenvrijleven #kookleefgeniet⁠
⁠
Wat ga jij koken met de feestdagen? Je hebt toch g Wat ga jij koken met de feestdagen? Je hebt toch geen keuzestress? Wij helpen je op weg met onze top 5 van beste feestmenu's. Een selectie van onze favorieten van het moment. Het zijn heel erg haalbare recepten met ingrediënten die je makkelijk vindt. Er is voor iedereen wat lekkers bij of je nu veggie eet, glutenvrij, een vlees- of eerder een viseter bent... We hopen dat je er iets aan hebt. Het is natuurlijk vrij om te switchen, iets toe te voegen of weg te laten. Mocht je hier je gading nog niet vinden kijk dan verder op onze blog. Er valt nog veel meer te ontdekken! ⁠
⁠
Zie link in bio @kookleefgeniet⁠
⁠
#christmas #christmastime #christmasfood #feestgerechten #feestelijk #feestelijketen #easyrecipe #finedining #finediningathome #glutenfree #glutenfreefood #glutenvrijleven #kookleefgeniet #followme #food #eten #food #lekker #foodie #instafood #foodblogger #genieten #eetsmakelijk #goodfood #love #instagood #instafood #delicious #feestelijk #newpost⁠
⁠
Throwback naar december 2018, toen de wereld er no Throwback naar december 2018, toen de wereld er nog heel normaal uitzag en wij de eindejaarsfeesten in Zeeland doorbrachten. Wat een heerlijke tijd was dat.

#december #zeeland #weekendweg #wandelendoetjegoed #wandelenaanzee #staycation #staycation2020 #dagjeuit #dagjeweg #dagjezeeland #dagjezee #50plusandfabulous #50andfabulous #kookleefgeniet #lifestyle #lifestyleblogger #lifestylebloggers #limburgseblogger
Meat lover, nu is het aan jou. We hebben een lekke Meat lover, nu is het aan jou. We hebben een lekker receptje bedacht met wilde eend, bramen, vijgen, pastinaakpuree, enoki en een bramen-portsaus.⁠
⁠
Je vindt het volledige recept op onze blog @kookleefgeniet⁠
⁠
Meat lover, now it's up to you. We have come up with a delicious recipe with wild duck, blackberries, figs, parsnip puree, enoki and a blackberry-port sauce. ⁠
⁠
The recipe is now on the blog (in Dutch) see link in bio @kookleefgeniet⁠
⁠
#christmas #christmasfood #feestgerechten #feestelijketen #finedining #finediningathome #glutenfree #glutenvrijleven #kookleefgeniet #followme #food #inspiration #wildeeend #wildduck #game #wild #lekker #foodie #instafood #foodblogger #genieten #eetsmakelijk #goodfood #instagood #instafood #delicious #feestelijk #newpost
Meer laden… Volgen op Instagram

Volg ons op Facebook

Facebook

Categorieën

Berichten archief

Volg ons

Kook, leef, geniet … over plezier scheppen in grote kleine dingen

ALL RIGHTS RESERVED | © 2020 KookLeefGeniet

Vandaag is een mooie dag om cookies te accepteren. Gewoon voor wat ze zijn! Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Liever niet nu? Kies je voorkeur bij cookie settings.
Cookie settingsAKKOORD
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Van deze cookies worden de cookies die indien nodig zijn gecategoriseerd, in uw browser opgeslagen omdat ze essentieel zijn voor het functioneren van basisfunctionaliteiten van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen. U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar het afmelden van sommige van deze cookies kan een effect hebben op uw browse-ervaring.

Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.