0 0

Zoetzuur ingemaakte cucamelons

of muismeloentjes

Kenmerken:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Keuken:

Ingrediënten

Intro

Share

Cucamelons of muismeloentjes lijken op inimini meloentjes, maar ze smaken eerder naar komkommer. Toen ik in het voorjaar een plantje in de moestuin plantte, had ik geen vermoeden dat er zoveel vruchten aan zouden komen. Rauw verwerk je cucamelons zoals komkommer en je kunt ze als gezond tussendoortje eten. Maar, wat doe je als je teveel muismeloentjes hebt? Inmaken natuurlijk. Zoetzuur ingemaakte cucamelons kun je imaken zoals augurken. Let wel dat je ze een nacht op voorhand gezouten in de koelkast zet. De volgende dag kan je ze dan verder afwerken. Lees hieronder de instructies.

Verwerk je verse muismeloentjes in frisse salades of zomerse gerechten zoals burata met komkommer en aardbei of zalm op rookplank.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Eet je glutenvrij? Kijk dan ook eens op onze website www.glutenvrijleven.be

(Visited 347 times, 2 visits today)

Stappen

1
Klaar

Dag 1

Was de muismeloentjes, verwijder eventuele steeltjes. Doe ze in een afsluitbare pot of schaal en bestrooi ze met het zout. Zet afgedekt 24 u in de koelkast.

2
Klaar

Dag 2

Spoel de meloentjes grondig en laat uitlekken. Snij de sjalot in ringen en de knoflook in plakjes. Verwarm azijn, suiker en water in een kookpot. Voeg de sjalot, look, peperbollen, mosterdzaad, dille en cucamelons toe. Breng 6 - 8 minuten aan de kook.

3
Klaar

Steriliseer de bokaaltjes in kokend water en laat ze uitlekken op een schone thee-/keukendoek. Vul de bokaaltjes, maar niet tot helemaal aan de rand, met de cucamelons. Giet het hete azijnmengel erover, maar laat 0,5 cm bovenaan open. Schroef de dekseltjes erop en laat de bokaaltjes omgekeerd op een schone theedoek afkoelen.

4
Klaar

Bewaren en gebruik

Bewaar de zoetzuur ingemaakte cucamelons tot minstens 6 maanden op een donkere plaats. Eén keer geopend blijven ze tot 2 weken goed.
Eet en verwerk ze zoals zoetzure augurken in bv. aardappelsalade, tartaar, op je hotdogs, bij een croque ...

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Wok met kip, groenten en pinda's in zoetzure saus
previous
Wok met kip, groenten en pinda’s in zoetzure saus
Schelvis met groentestoofpotje en quinoa
next
Gebakken schelvis met groentestoofpotje
Wok met kip, groenten en pinda's in zoetzure saus
previous
Wok met kip, groenten en pinda’s in zoetzure saus
Schelvis met groentestoofpotje en quinoa
next
Gebakken schelvis met groentestoofpotje

Opmerking toevoegen