0 0
Zelf porto maken

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
10 groene, onrijpe walnoten
400 g suiker
Rode wijn (Côtes Du Rhone)
1/2 liter jenever

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zelf porto maken

Kenmerken:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Keuken:

Ingrediënten

Intro

Share

Terwijl we plannen maken voor een weekje Porto nippen we van een glaasje zelfgemaakte porto. Port of Porto wordt eigenlijk op dezelfde manier gemaakt als wijn, maar men voegt er een soort van brandenwijn aan toe. Helemaal anders dan dit recept. Deze porto maak je zelf door groene, onrijpe walnoten of okkernoten (hele bolsters) te laten trekken in jenever (vandaar ook de naam notenwijn) en 20 dagen later te mengen met o.a. wijn en suiker. Het resultaat is een zachte zoete drank die aardig op porto lijkt. Wil je hem sterker voeg dan zuivere alcohol toe, te koop bij de apotheek. Het recept en het idee komen van een collega. Van haar kregen we de afgelopen jaren altijd een flesje, maar nu heb ik het zelf geprobeerd. We gebruiken deze zelfgemaakt port vaak in sauzen. Lees hieronder hoe je eraan begint.

Let op, de walnoten moeten begin juli geplukt worden.
Het recept voor de gemarineerde olijven vind je hier.

zelfgemaakte porto

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Eet je glutenvrij? Kijk dan ook eens op onze website www.glutenvrijleven.be

(Visited 107 times, 6 visits today)

Stappen

1
Klaar

Dag 1

Was de noten (in hun bolster) en snijd ze in partjes. Gebruik hiervoor best handschoenen, want ze geven een zwarte kleurstof af. Giet er de jenever over en laat dit 20 dagen op een donkere plaats trekken.

2
Klaar

Dag 21

Los de suiker op in de wijn en verwarm lichtjes zodat de suiker oplost. Zeef de jenever en giet die bij de wijn. Gooi de noten weg. Giet het mengsel over in donkere flessen met een schroefdop. Na 30 dagen kan je de porto drinken.

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Heerlijke herfstsalade met vijgen en parmaham
previous
Heerlijke herfstsalade met vijgen en parmaham
Soepen
next
Minestrone of Italiaanse groentesoep
Heerlijke herfstsalade met vijgen en parmaham
previous
Heerlijke herfstsalade met vijgen en parmaham
Soepen
next
Minestrone of Italiaanse groentesoep

Opmerking toevoegen