• Home
  • Eieren
  • Witte en groene asperges, gepocheerd ei, grijze garnaal
0 0
Witte en groene asperges, gepocheerd ei, grijze garnaal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 bussel witte asperges
1 bussel groene asperges
250 g grijze garnalen (handgepeld)
4 bio eieren
1 scheutje natuurazijn
Voor de beurre blanc
2 kleine sjalot
1,5 eetlepel droge witte wijn
1 eetlepel witte wijnazijn of chardonnay azijn
125 g koude boter (zonder zout)
peper en zout
cayennepeper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Witte en groene asperges, gepocheerd ei, grijze garnaal

Cuisine:

Ingredients

  • Voor de beurre blanc

Directions

Share

Tot half juni kunnen we weer volop genieten van overheerlijke asperges. Deze lekkernij kan je op zoveel verschillende manieren bereiden. Je kunt ze stomen, koken, rauw eten, roerbakken, etc. De combinatie asperge en ei is klassiek, denk maar aan asperges op zijn Vlaams (met gekookt ei, peterselie en boter). In dit recept werd het ei gepocheerd en kreeg het gezelschap van een andere delicatesse; grijze garnaal.

Voor een vegetarische versie kan de garnalen eventueel vervangen door kerstomaatjes of plukjes verse kervel

Steps

1
Done

Schil de asperges van het kopje af met een dunschiller en snij het onderste vezelige gedeelte weg. Kook of stoom ze gaar. Breng ruim wat water aan de kook met een scheutje azijn, breek elk ei apart in een kommetje en laat ze één per één in het licht borrelende water glijden. Kook ca. 3 minuutjes en schep het ei eruit met een schuimspaan. Snijd het gestolde eiwit eventueel bij tot een mooiere vorm.

2
Done

Kook voor de saus de witte wijn azijn, de witte wijn en de sjalotjes in, maar laat niet helemaal droog koken. Roer er op hoog vuur de blokjes boter onder tot sausdikte. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper en roer door een zeef.

3
Done

Serveer de asperges op verwarmde borden, werk af met de saus en de garnalen en plaats bovenop het ei.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Rode poon met crème van bloemkool
next
Risotto primavera of lenterisotto
previous
Rode poon met crème van bloemkool
next
Risotto primavera of lenterisotto

Add Your Comment