0 0
Waterkerssoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
1 bosje of pakje waterkers
1 klontje margarine of boter
1 - 1,5 eetlepel bloem
1,5 liter kippen- of groentebouillon
room eventueel

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Waterkerssoep

Keuken:

Ingrediënten

Intro

Share

Toen ik vorige week tot de vaststelling kwam dat waterkerssaus niet zo’n goede keuze was voor bij de makreelnems, lengde ik het sausje een beetje aan en dat resulteerde in bovenstaand soepje.

Ik had de waterkers eerst geblancheerd, daarna met room in de blender gedaan en op smaak gebracht met peper en zout. Ten eerste had ik er teveel room bij gedaan en ten tweede was de saus iets te dik om als soep te serveren. Ik lengde het geheel aan met wat water en geconcentreerde kippenbouillon van Lacroix, die had ik onlang gekocht om te testen. Uiteindelijk werd het een heerlijk soepje, dat perfect als aperitiefhapje kon dienen.

Wil je een compleet lunchgerecht, maak dan deze toast erbij >>

Zo maak ik, volgens het recept van mijn moeder, waterkerssoep

 

(Visited 11.097 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Maak een roux, door de boter te laten smelten en de bloem erdoor te roeren. Giet er vervolgens al roerend (met klopper) de bouillon bij. Zorg ervoor dat er geen klontertjes achterblijven. Breng de ‘soep’ aan de kook, voeg de waterkers toe. Laat nog heel even doorkoken en mix de soep daarna fijn. Breng om smaak met peper en zout en serveer naar keuze met een scheutje room.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Triangoloni ai porcini e tartufo in brodo
previous
Triangoloni ai porcini e tartufo in brodo
Spring rolls AZIATISCHE LENTEROLLETJES
next
Spring rolls
Triangoloni ai porcini e tartufo in brodo
previous
Triangoloni ai porcini e tartufo in brodo
Spring rolls AZIATISCHE LENTEROLLETJES
next
Spring rolls

Opmerking toevoegen