Ingrediënten
-
wan tan
-
12 wan tan vellendiepgevroren te koop bij Aziatische supermarkt
-
150 g gepelde tijgergarnalen
-
150 g varkensgehakt
-
1 cm gemberwortel (vers)geraspt
-
1 eetlepel lichte sojasaus
-
1 eetlepel rijstazijnof witte wijnazijn
-
2 lente-ui
-
1 theelepel geroosterde sesamolie
-
peper en zout
-
De bouillon
-
1 liter kippenbouillon
-
enkele roosjes broccoli
-
1 handvol sojascheuten
-
wortelin fijne reepjes gesneden
-
2 eetlepels bamboescheuten
-
1 lente-uifijngesneden
-
1 eetlepe lichte sojasaus
-
enkele druppels geroosterde sesamolie
-
peper
Intro
Het is alweer een poosje geleden dat ik nog iets gepost heb. Andere hobby’s hebben even voorrang gekregen. Nochtans wordt er thuis nog steeds dagelijks gekookt, al is het niet altijd even speciaal. Laatst stond deze wan tan of wonton soep op het menu. Fijne Chinese ravioli met een vulling van garnalen en varkensgehakt gegaard in een smaakvolle kippenbouillon. De wan tan vellen zijn kant-en-klaar te koop in de Aziatische supermarkt.
Stappen
1
Klaar
|
wan tansMeng alle ingrediënten voor de wan tans. Vul de ontdooide deegvelletjes en vouw ze tot wantans. |
2
Klaar
|
De soepVerwarm de bouillon en gaar hierin de groenten, voeg pas op het einde de wantans toe en laat ze kort meekoken op een zacht vuur. Breng op smaak met peper, lente-ui, sesamolie en sojaolie. |