0 0
Vlierbloesemroomijs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 ml room 30%
350 ml volle melk
200 ml vliersiroop
1 bio ei
bosaardbeien Of gewone
citroenverbena Of melisse

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vlierbloesemroomijs

Fläderblomsglass

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zomertijd is ijsjestijd! Wat is jouw lievelingssmaak? Ik ben dol op citroen en ook op vlierbloesem! Heb jij afgelopen voorjaar ook liters vlierbloesemsiroop gemaakt? Wat doe je daarmee? Vlierbloesemroomijs maken natuurlijk ;-). Het recept is super easy, gewoon alles één voor één onder elkaar kloppen en vervolgens in de ijsmachine laten draaien. Dit ijs is een Zweedse specialiteit en wordt daar Fläderblomsglass genoemd. Werk je ijsje af met citroenmelisse of citroenverbena, bos- of gewone aardbeien.

Als je een vlierbloesem fan bent, moet je in de lente zeker dit recept van rabarber en vlierbloesem beignets eens proberen.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Klop het ei in een mengkom tot het licht en luchtig is. Giet de room, melk en vlierbloesemsiroop erbij en meng dit met een klopper. Proef en voeg indien nodig een eetlepel of meer siroop toe.
Giet in een draaiende ijsmachine. Laat de machine draaien tot het ijs klaar is, zie de instructies van je ijsmachine.

2
Done

Doe het ijs over in een diepvriesdoos en bewaar tot gebruik of serveer direct.

3
Done

Werk af met de aardbeien en citroenverbena of -melisse.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Risotto met mosselen, venkel en chorizo
previous
Risotto met mosselen, venkel en chorizo
onze fameuze aardappelsalade
next
Onze fameuze aardappelsalade
Risotto met mosselen, venkel en chorizo
previous
Risotto met mosselen, venkel en chorizo
onze fameuze aardappelsalade
next
Onze fameuze aardappelsalade

Add Your Comment