0 0
Vlierbloesemroomijs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
500 ml room 30%
350 ml volle melk
200 ml vliersiroop
1 bio ei
bosaardbeien Of gewone
citroenverbena Of melisse

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vlierbloesemroomijs

Fläderblomsglass

Kenmerken:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Keuken:

Ingrediënten

Instructies

Share

Zomertijd is ijsjestijd! Wat is jouw lievelingssmaak? Ik ben dol op citroen en ook op vlierbloesem! Heb jij afgelopen voorjaar ook liters vlierbloesemsiroop gemaakt? Wat doe je daarmee? Vlierbloesemroomijs maken natuurlijk ;-). Het recept is super easy, gewoon alles één voor één onder elkaar kloppen en vervolgens in de ijsmachine laten draaien. Dit ijs is een Zweedse specialiteit en wordt daar Fläderblomsglass genoemd. Werk je ijsje af met citroenmelisse of citroenverbena, bos- of gewone aardbeien.

Als je een vlierbloesem fan bent, moet je in de lente zeker dit recept van rabarber en vlierbloesem beignets eens proberen.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Wist je trouwens dat we ook een Facebookgroep hebben? Hopelijk tot gauw!

(Visited 49 times, 2 visits today)

Stappen

1
Klaar

Klop het ei in een mengkom tot het licht en luchtig is. Giet de room, melk en vlierbloesemsiroop erbij en meng dit met een klopper. Proef en voeg indien nodig een eetlepel of meer siroop toe.
Giet in een draaiende ijsmachine. Laat de machine draaien tot het ijs klaar is, zie de instructies van je ijsmachine.

2
Klaar

Doe het ijs over in een diepvriesdoos en bewaar tot gebruik of serveer direct.

3
Klaar

Werk af met de aardbeien en citroenverbena of -melisse.

Inge

Risotto met mosselen, venkel en chorizo
previous
Risotto met mosselen, venkel en chorizo
Risotto met mosselen, venkel en chorizo
previous
Risotto met mosselen, venkel en chorizo

Opmerking toevoegen