0 0
Vissaltimbocca met hasselbackaardappelen en caponata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
4 (naar keuze) visfilets pladijs, kabeljauw, tong
4 plakken rauwe ham Ganda, Parma, Serano ...
4 grote blaadjes salie
olijfolie
peper en zout
1 glaasje droge witte wijn
1 klontje boter

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vissaltimbocca met hasselbackaardappelen en caponata

Kenmerken:
  • Glutenvrij

Ingrediënten

Intro

Share

Laatst maakte ik deze vissaltimbocca met hasselbackaardappelen en caponata. Normaal maak je saltimbocca (in het Nederlands vertaald: ‘spring in de mond’) met dun gesneden kalfslapjes. Die worden belegd met een plakje rauwe ham en een salieblad en kort gebakken. De pan wordt meestal geblust met Marsala of witte wijn. Een poepsimpel gerecht. Net zoals deze versie met vis. Ik gebruikte pladijsfilets, maar je kunt er eender welke witte vis voor gebruiken.

Je zou hier aardappelpuree bij kunnen serveren, of ovenaardappelen, maar ik koos voor hasselbackaardappelen. Deze Zweedse aardappelen snij je aan één kant in en bak je met boter en look in de oven of in de airfryer. Het recept vind je hier.

De zomerse caponata of Siciliaanse ratatouille kon je vorige week al ontdekken. Je kunt bij deze vissaltimbocca natuurlijk ook andere warme groenten serveren of een lekkere salade.

Als je graag vis met vlees combineert en van salie houdt, dan is deze kabeljauw met chorizo en zoete aardappelgnocchi een echte aanrader!

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!

(Visited 132 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Dep de vis droog en kruid met peper en zout. Leg er een plak ham op of wikkel het rond de vis als het om een dikker stuk gaat. Leg er een salieblad op en prik vast met een houten prikker. Verhit de olie in de pan en bak hierin de vissaltimbocca gaar, eerst met de ham kant naar onder.

2
Klaar

Haal de vis uit de pan en blus de pan met de witte wijn. Laat inkoken en voeg de boter toe tot je een jus hebt. Breng op smaak met peper en zout en serveer.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chinese sla wraps met kip
previous
Chinese sla wraps met kip
Zomerse penne met pancetta, courgette, venkelworstjes en ei
next
Zomerse penne met pancetta, courgette, venkelworstjes en ei
Chinese sla wraps met kip
previous
Chinese sla wraps met kip
Zomerse penne met pancetta, courgette, venkelworstjes en ei
next
Zomerse penne met pancetta, courgette, venkelworstjes en ei

Opmerking toevoegen