0 0
Vietnamese noedelssalade met krab en komkommer

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 g rijstnoedels
1/2 komkommer
2 lente-ui
1 blik king krab goed uitgelekt
muntblaadjes
krokant gebakken uitjes (kant- en-klaar)
Dressing
2 cm gemberwortel (vers)
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel vissaus Thaise vissaus, nam pla
1 limoen
1 theelepel rietsuiker kan weggelaten worden

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vietnamese noedelssalade met krab en komkommer

Features:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
Cuisine:

Ingredients

  • Dressing

Directions

Share

Love is the air … Valentijn komt eraan. Voor ons is Valentijnsdag een dag als een ander. Wij vieren elke dag de liefde. Maar wie graag iets speciaals voor zijn lief wil, kan deze lekkere Vietnamese noedelssalade met krab en komkommer maken. Heerlijk fris en exotisch. Je kunt deze lichte salade als voorgerecht serveren en laten volgen door bijvoorbeeld zalm teriyaki

Zelf serveerde ik dit voor de Caesar salade met gegrilde slaharten en kip van vorige keer. Wij zijn maar kleine eters en hadden genoeg met deze twee kleine gerechten, maar je kunt er nog een licht gerechtje of hapje aan toevoegen.

Op zich is deze Vietnamese noedelssalade met krab en komkommer heel makkelijk en snel te maken. Ik gebruikte King krab uit blik van Delhaize met 40% poten. Je kunt beter wat meer uitgeven, want anders zit er teveel kraakbeen in de krab. Verse krab is natuurlijk nog lekkerder. Laat de krab goed uitlekken, anders is hij te nat. Verder heb je wat sojasaus, vissaus en rijstazijn nodig, dat vind je ook in de meeste supermarkten. Je kunt ook nog fijngesneden radijs en sojascheuten (taugé) aan toevoegen.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Eet je glutenvrij? Kijk dan ook eens op onze website www.glutenvrijleven.be

Steps

1
Done

Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af en spoel met koud water. Snij de gewassen komkommer in slieren met een spiraalsnijder, bestrooi met wat zout en laat 10 uitlekken in een vergiet. Spoel de komkommerslierten met water en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.

2
Done

Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Schep de komkommerslierten en rijstnoedels door elkaar en overgiet met de dressing. Doe het krabvlees erbij, maar houd enkele poten voor de afwerking. Schep in 2 kommen en werk af met krabpoten, gebakken uitjes en munt.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
caesarsalad met gegrilde slaharten en kip
previous
Caesar salade met gegrilde slaharten en kip
mosselen met curry
next
Mosselen met curry
caesarsalad met gegrilde slaharten en kip
previous
Caesar salade met gegrilde slaharten en kip
mosselen met curry
next
Mosselen met curry

Add Your Comment