1 0

Venkelsalade met gerookte zalm en sinaasappel

Kenmerken:
  • Glutenvrij
Keuken:

Ingrediënten

Instructies

Share

Het is de derde dag op rij met tropische temperaturen. Wat eet jij het liefst als het zo warm is? Bij mij gaat er altijd iets mediterraan in of  een lekkere frisse salade zoals deze venkelsalade met gerookte zalm en sinaasappel. Het bordje op de grote foto is de verfijnde versie en is meer geschikt als voorgerecht. De foto hieronder is eerder een doordeweekse maaltijdsalade. Hoe je het ook presenteert, de smaak blijft dezelfde. Je kunt ook een venkelcarpaccio maken. Gewoon de venkel in dunne plakjes snijden, olijfolie en citroensap erover druppelen, een beetje zout, peper en geschaafde parmezaan. Lekker eenvoudig! Wij vonden de leuke bordjes op de grote foto bij Casa.

Wil jij deze venkelsalade met gerookte zalm en sinaasappel proberen? Volg dan de stappen hieronder. Liever veggie, probeer dan deze salade uit. Als je liever warme venkel met sinaasappel eet, dan is deze papillot met schelvis misschien een idee.

Tip: citrusvruchten in partjes of a-vif snijden, doe je zo >>

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

(Visited 481 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Maak de dressing door de eidooier en mosterd los te kloppen. Voeg de olie al roerend toe en het sap van 1 sinaasappel en enkele druppels witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

2
Klaar

Schaaf de venkel fijn met een mandoline of v-schijf. Snij de zalm in plakjes, olijven in de helft of in ringen en de andere sinaasappel in partjes (a vif snijden).

3
Klaar

Schik de venkel op de borden, druppel er wat dressing over. Verdeel de zalm, sinaasappel en olijven erover. Werk af met de pijnboompitten, kruiden, sla en radijsscheuten. Druppel er wat olijfolie van goede kwaliteit over. Eventueel wat grof zout en peper erover strooien.
Serveer de rest van de dressing apart.

Inge Dries

Lams met asperges morieljes en tuinbonen
previous
Lams met asperges, morieljes en tuinbonen
Zomerse ananas met rode vruchten MUNTSUIKER, KOKOSMELK EN LIMOENZESTE
next
Zomerse ananas met rode vruchten
Lams met asperges morieljes en tuinbonen
previous
Lams met asperges, morieljes en tuinbonen
Zomerse ananas met rode vruchten MUNTSUIKER, KOKOSMELK EN LIMOENZESTE
next
Zomerse ananas met rode vruchten

Opmerking toevoegen