• Home
  • Eieren
  • Truffelrisotto met gepocheerd ei, panchetta en groene asperges
0 0
Truffelrisotto met gepocheerd ei, panchetta en groene asperges

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 plakjes pancetta
12 groene aspergetips of mini asperges
parmezaan
1/2 eetlepel truffelzout
peper en zout
4 porties (300 g) truffelrisotto (zie link bovenaan)
4 bio eieren

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Truffelrisotto met gepocheerd ei, panchetta en groene asperges

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Je vindt op deze blog diverse risottorecepten en voor deze truffelrisotto met gepocheerd ei, panchetta en groene asperges kan je dit recept aanhouden (sla het weken van de porcini over). Truffels zijn natuurlijk vers het lekkerst, maar voor risotto kan gedroogde truffel of truffel op water ook perfect gebruikt worden.

Wij hebben laatst voor onze huwelijksverjaardag van verschillende gasten delicatessenmanden gekregen en in één van die manden zat een zakje truffelrisotto. Naast gedroogde truffel bevatte het zakje ook gedroogde kruiden en groenten, maar dat zou ik er normaal gezien zelf niet in doen. Mocht je toch voor zo’n zakje truffelrisotto gaan, let dan op met de kruiding, want bouillon, gedroogde pancetta en parmezaan zijn al zout op zich.

Als je voor meerdere personen gepocheerde eieren moet maken, kan dat een uitdaging vormen. Vooral het warm houden in een gewone keuken is vaak een probleem. Wij verwarmen sowieso altijd onze borden voor, maar dan nog komt het gerecht vaak niet warm genoeg op tafel (wij maken ook nog eens foto’s). Je kunt eieren gelukkig op een eenvoudige manier pocheren. Neem per ei een vel huishoudfolie, vet dat in met olie en leg het in een koffiekopje. Knoop de folie dicht of doe er een touwtje rond en leg het zakje ongeveer 3 minuten in kokend water. Knip het zakje open en haal het eitje er voorzichtig uit met een lepel. Normaal stolt het eiwit rondom, maar ik heb ze voor de gelegenheid in een diepe braadpan met water gegaard i.p.v. een kookpot.

Probeer deze vegetarische broccoli met krieltjes, noten en gepocheerd ei ook eens!

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest. Voor glutenvrije tips, producten en eetgelegenheden kan je terecht op onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Maak de risotto volgens dit recept: http://kookleefgeniet.be/recipe/risotto-ai-funghi-porcini (klikbare link bovenaan). Leg de pancetta op een bord tussen 2 vellen keukenpapier. Plaats 2 minuten in de microgolf op 600 watt. Hou 4 plakjes als garnering en verkruimel de overige twee. Meng met het truffelzout. Schaaf de parmezaan.

2
Done

Blancheer de asperges en houd warm. Pocheer de eieren (zie eenvoudige versie hierboven). Verdeel de risotto over 4 borden, werk af met de gepocheerde eieren, groene asperges, gedroogde pancetta en parmezaanschilfers. Strooi nog wat van het pancetta-truffelzout over het geheel en klaar!

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
burrata met komkommer, aardbei en rabarber
previous
Burrata met komkommer, aardbei en rabarber
Coquilles en witte pens met fregola en broccoli
next
Coquilles en witte pens met fregola en broccoli
burrata met komkommer, aardbei en rabarber
previous
Burrata met komkommer, aardbei en rabarber
Coquilles en witte pens met fregola en broccoli
next
Coquilles en witte pens met fregola en broccoli

Add Your Comment