0 0
Tiramisu zonder suiker

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
250 g mascarpone
2 bio eieren
70 ml ahornsiroop
250 ml room 30%
1/2 vanillestokje
70 ml Amaretto likeur
200 ml sterke koffie
1 pakje van 125 g suikervrije speculaasjes met amandel
cacaopoeder

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Tiramisu zonder suiker

met amandelspeculaas en ahornsiroop

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Intro

Share

Als je gasten krijgt die geen geraffineerde suikers eten, ga je op zoek naar alternatieven. Zo kwam ik bij ahornsiroop terecht. Ahornsiroop, esdoornsiroop of maple syrup staat standaard in onze voorraadkast. Ik gebruik het graag in marinades, dressings en op pannenkoeken. Zijn lichte karamelsmaak doet het trouwens heel goed in tiramisu zonder suiker. Ahornsiroop heeft een lagere GI dan normale suiker en is rijk aan allerlei voedingsstoffen, het is dus geschikt voor mensen met diabetes. De klassieke lange vingers of boudoirkoekjes verving ik door suikervrije amandelkoekjes speculaas van Damhert. Het dessert werd zeer gesmaakt!

Misschien lust je dit suikervrij dessert met mascarpone, citroen en blauwe bessen ook wel.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest.

(Visited 122 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Klop de eidooiers met het merg van het vanillestokje (binnenste uitschrapen met mes) en de ahornsiroop tot een homogeen mengsel. Klop de mascarpone eronder en vervolgens de opgeklopte room. Klop het eiwit stijf en schep dit onder het mascarponemengsel.

2
Klaar

Meng de koffie met de Amaretto. Dompel de koekjes even onder in het koffiemengsel en leg ze vervolgens één voor één op de bodem van individuele glaasjes of een grote schaal. Bedek de koekjes met de helft van de mascarponeroom, schik er vervolgens een nieuwe laag bevochtigde koekjes op en eindig met de de resterende mascarponeroom. Laat de tiramisu 12 uur afgedekt rusten in de koelkast.

3
Klaar

Strooi alvorens te serveren cacaopoeder over de glaasjes.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kalfsschenkel met balsamico
previous
Kalfsschenkel met balsamico
fine dining plate gravad lax
next
Gravad lax met rode biet en frisse komkommer
Kalfsschenkel met balsamico
previous
Kalfsschenkel met balsamico
fine dining plate gravad lax
next
Gravad lax met rode biet en frisse komkommer

Opmerking toevoegen