0 0
Tagliatelle met witlof en oesterzwammen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
100 g gerookte bacon reepjes kan ook met pancetta of spek of vegetarische variant
2 witlof
150 g kleine oesterzwammen
250 à 300 g tagliatelle
1 look
Parmezaan
2 takjes tijm
boter of olijfolie
200 ml lichte room of sojaroom

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Tagliatelle met witlof en oesterzwammen

Kenmerken:
  • Glutenvrij

Ingrediënten

Intro

Share

Pasta staat sowieso één keer per week op tafel. Het is zo veelzijdig en snel klaar. Deze tagliatelle met witlof en oesterzwammen en een beetje bacon, maar dat kan voor een vegetarische versie achterwege gelaten worden, is een lekkere herfstpasta. De oesterzwammen kunnen vervangen worden door champignons of bospaddenstoelen en het witloof door radicchio.

Meer pasta gerechten vind je hier. Eet je glutenvrij? Vervang de gewone pasta door een glutenvrije versie. Wij vinden die van Barilla en Rummo senza glutine lekker.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

(Visited 810 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Maak het witlof schoon, verwijder de bittere kern en snijd in de lengte in repen. Kijk de oesterzwammen na, verwijder eventueel de taaie steeltjes en snij de grote stukken kleiner. Snij de look fijn.

2
Klaar

Breng het water aan de kook voor de pasta en voeg zout toe. Neem een wok of een pan en bak hierin in wat boter of olijfolie de bacon reepjes. Voeg het witlof toe, de oesterzwammen en de look. Roerbak tot alles bijna gaar is. Kook intussen de pasta al dente. Voeg de room bij het witlof en laat het geheel inkoken op een middelhoog vuur. Breng op smaak met peper, zout en de tijmnaaldjes.

3
Klaar

Giet de pasta af en doe die bij het witlof en oesterzwammen. Roer goed om en breng indien nodig verder op smaak. Serveer met geraspte parmezaan.

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Glutenvrije havermoutpannenkoeken met banaan
next
Gegrilde aubergineplakjes met ricotta en geitenkaas
previous
Glutenvrije havermoutpannenkoeken met banaan
next
Gegrilde aubergineplakjes met ricotta en geitenkaas

Opmerking toevoegen