• Home
  • BBQ
  • Surf en turf van gegrilde steak en inktvisringen
0 0
Surf en turf van gegrilde steak en inktvisringen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
800 g entrecote
4 - 6 pijlinktvissen
olijfolie
1 teentje knoflook
1/2 citroen
fleur de sel
zwarte peper
chilipoeder
Groenten
1 bosje lente-ui
bussel groene asperges
kiemgroenten
enkele kerstomaatjes
Paprikasausje
1 rode paprika
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
1 sjalot
100 ml groentebouillon
1 scheutje kookroom
peper en zout
Yoghurtsausje
200 ml Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie extra vergine
1 eetlepel citroensap
peper en zout
2 eetlepels gehakte verse dille

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Surf en turf van gegrilde steak en inktvisringen

met gegrilde groenten en 2 heerlijke sausjes

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

  • Groenten

  • Paprikasausje

  • Yoghurtsausje

Directions

Share

Het is alweer een poosje geleden dat we deze surf en turf van gegrilde steak en inktvisringen maakten. Nu de zomer volop begonnen is, is het een ideaal barbecuegerecht. Bij surf en turf is het de bedoeling dat je vlees en vis samen eet. Omdat Inge geen vlees eet, maakte ik wat extra inktvisringen en wat minder steak.

Ik maakte deze schotel in februari en koos daarom voor gegrild witloof, maar nu kan je perfect asperges, courgette, kerstomaten of een andere seizoensgroente kiezen. Gegrilde lente-ui doet het sowieso goed in dit gerecht waar vis en vlees hand in hand gaan. Onmisbaar bij dit gerecht zijn de heerlijke paprika- en yoghurtsaus. Schik alles op een mooie schaal of plank. Serveer er een lekkere salade bij, een glaasje rosé, eventueel stokbrood of ciabatta en je hebt een heerlijk gerecht dat jou en je gezelschap onmiddellijk in vakantiesfeer brengt. Vergeet geen lichtslingers op te hangen, want die maken de sfeer compleet.

Let op! Op zich is er weinig werk aan dit gerecht, alleen de inktvisringen moeten een uurtje marineren.

Zoek je nog een heerlijk zomers voorgerecht? Probeer dan zeker deze ceviche van scampi en avocado.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Het vlees en de inktvis

Maak de inktvistubes schoon, verwijder het kraakbeen en snijd ze in ringen. Meng 2 eetlepels olijfolie, gerapte of geperste look, citroensap, peper en zout in een kommetje. Marineer de inktvisringen hierin een uur.

Laat het vlees ca. 30 minuten op voorhand op kamertemperatuur komen. Wrijf het in met wat olijfolie.

2
Done

Het paprikasausje

Verwarm de grill van de oven voor. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en leg de paprikahelften met het snijvlak naar beneden op een bakplaat. Gril de paprika tot het vel zwartgeblakerd is. Dek de paprika's ca. 10 minuten af met aluminiumfolie of doe ze in een plasticzakje, zodat de schil daarna makkelijker loskomt. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees grof.

3
Done

Snipper de sjalot en look fijn. Verhit de olijfolie en stoof hierin de sjalot, look en de paprika aan. Voeg de bouillon en de room toe en laat even inkoken. Mix tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout. Serveer de saus warm.

4
Done

Het looksausje

Rasp of pers de knoflook. Meng de Griekse yoghurt, olijfolie, citroensap, en fijngehakte dille in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

5
Done

De groenten

Maak de lente-uien schoon, laat de worteltjes eraan zitten, maar spoel goed. Was de asperges en verwijder het onderste, vezelige gedeelte. Verwijder eventueel de schubben. Halveer de gewassen kerstomaatjes. De kiemen en tomaatjes dienen als afwerking.

6
Done

Het grillen

Grill de steak naar smaak op een hete barbecue. De inktvisringen en lente-ui hebben slechts ca. 3 minuten nodig. De asperges ca. 5 minuten.

7
Done

Snij het vlees in plakken, schik op een houten schaal of plank en werk af met de groenten en de sausjes. Bestrooi het vlees met fleurd de sel en grove peper en de inktvisringen met een snuifje chilipoeder.

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Taco shells met frisse mangosalade en gemarineerde rode ui
previous
Taco shells met frisse mangosalade en gemarineerde rode ui
Zomerse caponata
next
Zomerse caponata
Taco shells met frisse mangosalade en gemarineerde rode ui
previous
Taco shells met frisse mangosalade en gemarineerde rode ui
Zomerse caponata
next
Zomerse caponata

Add Your Comment