0 0
Stoofpotje met herfstgroenten en risotto van 5 granen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
1/2 flespompoen (butternut)
150 g spruiten
12 zilveruitjes
2 witlof
1 eetlepel berghoning mag ook andere honing zijn, maar berghoning heeft een specifieke smaak
1 scheutje groentebouillon
1 klontje margarine of boter
peper en zout
nootmuskaat
1 takje rozemarijn
1 takje gedroogde tijm
olijfolie
2 - 3 lente-ui
De Risotto van granen
3 kopjes Mix van 5 granen (Delhaize) Er zijn nog andere merken die granenmixen verkopen
6 kopjes groentebouillon
1 sjalot
8 bruine champignons
1 eetlepel margarine of boter
4 eetlepels geraspte parmezaan

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Stoofpotje met herfstgroenten en risotto van 5 granen

Kenmerken:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • De Risotto van granen

Intro

Share

Ik geniet altijd enorm van eten, maar laatst kon ik niet genoeg krijgen van dit vegetarische stoofpotje met herfstgroenten en risotto van 5 granen. Zoals vaak kwam het tot stand door restjes te verwerken want ik maak nl. zelden één soort groenten klaar waardoor er altijd nog wel wat overschot is.  Nu waren dat een stukje flespompoen (butternut), een witlofstruikje en spruitjes. Bij de groenten deed ik nog enkele zilveruitjes, tijm en rozemarijn.

Als bijgerecht serveerde ik bij dit stoofpotje van herfstgroenten een risotto van 5 granen, een mix van basmatirijst, wilde rijst, quinoa, boekweit en gierst die ik laatst bij Delhaize kocht. De vorige keer maakte ik risotto van spelt, ook wel farrotto genoemd (spelt heet in het Italiaans farro). Spelt is op zich nogal hard, dus na het koken erg al dente.

Voor Guy kwam er nog een gegrild biefstukje bij, iets dat hier max 2 keer per jaar op tafel komt.

Liefhebber van spruiten en pompoen? Probeer deze spruiten, pompoen en krieltjes ook eens.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

(Visited 2.782 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

De Risotto van granen

Snijd de sjalot fijn en fruit hem in een beetje olijfolie. Voeg de schoongemaakte en gesneden champignons toe. Bak ca. 2 minuten en doe de granen erbij. Roer goed om en giet de warme bouillon erbij. Plaats een deksel op de pot en laat ca. 15 - 20 minuten op een zacht vuurtje koken tot alle vocht is opgenomen. Neem van het vuur, breng op smaak met peper en zout. Roer de parmezaan en boter of margarine eronder en laat 5 minuten afgedekt staan.

2
Klaar

Het stoofpotje

Pel de zilveruitjes, maak de spruiten schoon. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd vervolgens in blokjes. Snijd het witlof grof. Stoof de groenten aan in een beetje olijfolie. Giet er een scheut bouillon bij en de honing. Voeg de naaldjes van de rozemarijn en de tijm toe. Laat onder het deksel op een zacht vuurtje garen (tot de groenten bijtgaar zijn). Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en roer en een klontje boter of margarine onder. Werk af met fijngesneden lente-ui.

3
Klaar

Serveer de risotto met het stoofpotje.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
albondigas of spaanse gehaktballen van kip
previous
Albondigas van kip
patatas bravas
next
Patatas bravas
albondigas of spaanse gehaktballen van kip
previous
Albondigas van kip
patatas bravas
next
Patatas bravas

Opmerking toevoegen