0 0
Spruiten, pompoen, krieltjes, (spek)  en paddenstoelen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 g pompoen
150 g spruiten
1/2 ui
1 teen look
8 sneetjes ontbijtspek
8 krielaardappelen
150 g paddenstoelen mix enoki, kastanje champignons, oesterzwammen, etc.
olijfolie of margarine
peper
Maaslandskruidenzout kan ook met gewoon of ander kruidenzout
1/2 pakje Boursin met kruiden en look
1 flinke scheut room of sojaroom

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Spruiten, pompoen, krieltjes, (spek) en paddenstoelen

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Vandaag maak ik een pompoen lasagne, maar een hele poos geleden stond dit eenpansgerecht op het menu. Lekker, eenvoudig en met al het lekkere dat de herfst te bieden heeft, spruiten, pompoen, krieltjes, (spek) en paddenstoelen. Voor een vegetarische maaltijd laat je het spek achterwege of kies je voor vegetarisch alternatief.

Deze spruiten, pompoen, krieltjes, (spek) en paddenstoelen zijn een lekker alledaags gerecht zonder teveel poespas, maar boordevol smaak.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw! 

Steps

1
Done

Kook of stoom de krielaardappelen in de schil en de schoongemaakte spruiten. Schil de pompoen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd het spek in dikke repen en de ui in plakjes. Snipper de look fijn.

2
Done

Verhit de olie of margarine in een wok, bak hierin de ui en het spek. Schep dit wanneer het spek gebakken is uit de wok. Roerbak in dezelfde wok, eventueel  extra vetstof toevoegen, de pompoen tot die bijtgaar is. Schep  ook de pompoen uit de wok. Doe een flinke scheut olijfolie in de wok, bak hierin de krielaardappeltjes goudbruin met flink wat Maaslands kruidenzout, doe de paddenstoelen erbij en bak enkele minuten. Voeg de spruiten toe, look, de pompoen, spek en ui en schep goed onder elkaar. Proef en breng op smaak met peper en eventueel extra kruidenzout.  

3
Done

Verwarm in een steelpannetje de Boursin met de room en breng op smaak met peper. Serveer in diepe borden en druppel er de saus over.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Quinoa met spinazie en champignons en spiegelei
previous
Quinoa met spinazie en champignons
carpaccio van rund met frisse topping
next
Carpaccio van rund met frisse topping
Quinoa met spinazie en champignons en spiegelei
previous
Quinoa met spinazie en champignons
carpaccio van rund met frisse topping
next
Carpaccio van rund met frisse topping

Add Your Comment