0 0
Spaghetti vongole

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g vongole veraci goed gespoeld
3 tenen knoflook
1 scheut olijfolie
2 eetlepels bladpeterselie
200 ml droge witte wijn
200 g glutenvrije spaghetti (Barilla)
peper en zout
1 klontje boter

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Spaghetti vongole

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Spaghetti vongole is één van onze favorieten. De allerlekkerste aten we ooit bij een eetstalletje aan het strand van San Remo. We waren op doorreis van het zuiden van Frankrijk naar Piemonte in Italië en kregen honger. Het was dus heel toevallig.

Je kunt de vongole vervangen door mosselen of een combinatie van de twee gebruiken, zoals in dit recept.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

 

Steps

1
Done

Kook de pasta al dente volgens de aanwijzing op de verpakking. Bewaar alvorens af te gieten enkele eetlepels kookwater.

2
Done

Pel de knoflook en hak deze fijn. Verwarm de olijfolie en fruit de knoflook aan. Voeg de vongole toe en de witte wijn. Breng aan de kook tot de schelpjes open zijn. Schep de Vongole uit de pot en houd warm.

3
Done

Voeg het kookwater toe aan de pot en breng aan de kook. Laat het vocht een beetje inkoken en doe de boter erbij.

4
Done

Meng nu het kookvocht, de schelpjes en de peterselie onder de pasta. Roer er nog een flinke scheut olijfolie onder en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
‘Witte’ pizza
next
Papillot met paddenstoelen, schorseneren en krieltjes
previous
‘Witte’ pizza
next
Papillot met paddenstoelen, schorseneren en krieltjes

Add Your Comment