0 0
Glutenvrije spaghetti met eekhoorntjesbrood

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Glutenvrije spaghetti met eekhoorntjesbrood

(tagliatelle ai porcini)

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Eten, eten en nog eens eten. Geen wonder dat sommige mensen niet kunnen wachten tot de feestdagen voorbij zijn. Ondanks het feit dat ik mezelf redelijk heb ingehouden, loop ik ook al enkele dagen met een ontstemde maag rond. Daarom vond ik het niet meer dan normaal om gisterenavond enkel een bord pasta te serveren, nl. tagliatelle met eekhoorntjesbrood. Het werd een feestpasta met ‘vers’ eekhoorntjesbrood en wat pancetta, die we voor de televisie aten. Want, naar jaarlijkse gewoonte hangen wij elke dag tussen kerst en Nieuwjaar voor de buis om de Top 2000 à gogo op de Nederlandse televisie te kijken. Een heerlijk muziekprogramma, voeg daarbij nog een lekker glas wijn en je avond kan niet meer stuk.

Zin in een variant op dit recept? Klik hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Borstel de paddenstoelen schoon en snijd de stelen in blokjes en de hoedjes in plakken (ca 6 mm). Kook de tagliatelle al dente (beetgaar). Bak intussen de pancetta in een beetje boter, voeg de stelen van de paddenstoelen toe en de look. Roerbak op een middelmatig vuur, voeg vervolgens een scheutje bouillon, laat die inkoken en herhaal dit proces tot de stelen gaar zijn en een lichtgebonden sausje is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een grillpan, voeg een flinke scheut olijfolie toe en gril hierin de paddenstoelhoedjes kort, breng op smaak met peper en zout. Giet de tagliatelle af, maar bewaar een beetje kookvocht en voeg de pasta bij de paddenstoelstelen. Doe er een klontje boter en een scheutje olijfolie bij en eventueel nog een beetje kookvocht, zodat de pasta niet te droog is. Meng goed onder elkaar en breng indien nodig nog op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over 2 borden, strooi er royaal vers geraspte parmezaan over en werk af met de paddenstoelhoedjes.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vegan hapje met ‘lox’, roomkaas en kappertjes
previous
Vegan hapje met ‘lox’, roomkaas en kappertjes
Hapje van knolselderij met kruidenvinaigrette en hazelnoten
next
Hapje van knolselderij met kruidenvinaigrette en hazelnoten
Vegan hapje met ‘lox’, roomkaas en kappertjes
previous
Vegan hapje met ‘lox’, roomkaas en kappertjes
Hapje van knolselderij met kruidenvinaigrette en hazelnoten
next
Hapje van knolselderij met kruidenvinaigrette en hazelnoten

Add Your Comment