0 0
Sencha ijsthee met citroenverbena en limoen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 liter sencha (groene thee)
1 cm gemberwortel (vers)
1/2 limoen
1 - 2 el honing naar smaak
1 takje citroenverbena

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Sencha ijsthee met citroenverbena en limoen

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ik ben een echte theeleut. Zowel koud als warm. Over het algemeen drink ik het liefst zwarte thee, op zijn Engels met een wolkje melk. Wanneer ik dat in het openbaar doe, zie ik mensen hun wenkbrauwen fronsen. Zonder melk vind ik thee vaak te bitter. De melk verzacht de tannines. Vroeger dronk ik tot wel tien kopjes per dag. Tegenwoordig houd ik het op twee kopjes breakfast tea in de ochtend en in de namiddag soms een mok Ceylon of pittig gekruide Indiase Chai. Vooral in de winter vind ik een kopje thee heerlijk verwarmend.

Groene thee heb ik nooit zo lekker gevonden, maar tegenwoordig verwerk ik die weleens in ijsthee of gemberthee.  Dit recept is lekker fris, een ideale dorstlesser. Ik gebruikte Sencha, dat is een Japanse groene thee, waarvan de blaadjes niet worden vermalen. Als smaakmaker voegde ik een flinke tak citroenverbena toe, dat is een heerlijk kruid met een fris citroenaroma. Citroenverbena of verveine is bovendien geneeskrachtig. Het is o.a. goed voor maag- en darmen, tegen slapeloosheid en nervositeit.

Steps

1
Done

Neem een afsluitbare fles of kan waar 1 liter vloeistof in past. Vul die met de verbena, honing, in plakjes gesneden gember en limoen en giet er de warme sencha thee over. Laat de thee enkele uren trekken en afkoelen en serveer hem ijskoud.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gegratineerde mosselen
next
Spaghettipompoen met kabeljauw, kerstomaten en kappertjes
previous
Gegratineerde mosselen
next
Spaghettipompoen met kabeljauw, kerstomaten en kappertjes

Add Your Comment