• Home
  • Eieren
  • Salade van linzen, gepocheerd ei en ovengedroogde tomaatjes
0 0
Salade van linzen, gepocheerd ei en ovengedroogde tomaatjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
groene linzen Puy linzen of beluga ...
1/2 sjalot
3 eetlepels kappertjes op azijn
6 cocktail augurkjes op azijn
1 + 4 tomaat ontpit en ontveld
6 basilicumblaadjes
olijfolie extra vergine
1 scheutje witte wijnazijn of chardonnay azijn
peper en zout
fleur de sel
enkele plukjes rucola
4 bio eieren
1 snuifje oregano gedroogd
1 scheut natuurazijn
enkele schilfers parmezaan

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Salade van linzen, gepocheerd ei en ovengedroogde tomaatjes

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Een lekker en voedzaam vegetarisch gerecht.

 

Steps

1
Done

Kook de linzen gaar en giet ze daarna af. Meng de sjalot, kappertjes, augurkjes, tomaat basilicum en olijfolie onder de linzen. Breng op smaak met een zout en peper. Laat 30 minuten marineren. Schik de salade op 4 bordjes, werk af met de rucola, parmezaan, gepocheerd ei en de gedroogde tomaatjes.

2
Done

De 4 ontvelde en ontpitte tomatenpartjes bestrooi je met grof zout, oregano en een beetje olijfolie, vervolgens ‘droog’ je ze een uurtje op 100° C. Het gerechtje werd afgewerkt met enkele druppels lekkere olijfolie.

3
Done

Breng water aan de kook met een scheut azijn. Breek de eieren één voor één in een kopje of kommetje en laat ze voorzichtig in het bijna kokende water glijden. Schep het ei uit het water en leg op een zuiver keukendoek.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kruidige gamba’s met lenterolletjes en pinda
next
Maatjesharing met kerriesausje
previous
Kruidige gamba’s met lenterolletjes en pinda
next
Maatjesharing met kerriesausje

Add Your Comment