• Home
  • Basics
  • Salade van gegrilde peer, geitenkaas en granaatappelvinaigrette
0 0
Salade van gegrilde peer, geitenkaas en granaatappelvinaigrette

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 rolletjes (12 plakjes) zachte geitenkaas
rucola
1 granaatappel
1 eetlepel honing
2 peren
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel Dijonmosterd
3 eetlepels frambozenazijn
olijfolie extra vergine
witte wijnazijn of chardonnay azijn
1 handjevol hazelnoten
gedroogde tijm
peper en zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Salade van gegrilde peer, geitenkaas en granaatappelvinaigrette

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

De feestdagen zitten er alweer op en ik heb de indruk dat velen daar niet rouwig om zijn. Ik ben de eerste week van het jaar gestart met licht te eten. Mijn laatste uitspatting was vorige week maandag in Milaan, waar ik me liet verleiden door een lekkere pizza met funghi porcini (eekhoorntjesbrood/cèpes). Ik heb er van genoten, want ik eet nu eenmaal super graag pizza én paddenstoelen.

Het menu van afgelopen week zag er helemaal anders uit. We hebben o.a. polak met aardperen en kerstomaatjes gegeten, linzen met gepocheerd ei en gisteren schotelde ik mijn gasten deze salade voor als voorgerecht. Een reeds beproefde, maar fantastische combinatie van zoute geitenkaas, zoete peer, zure vinaigrette, afgewerkt met hazelnoten en rucola. Voor de vinaigrette kookte ik het sap van granaatappel in met een beetje honing, deze siroop voegde ik toe aan de vinaigrette op basis van frambozenazijn. Je kunt ook witte of rode wijnazijn gebruiken. De peer werd gegrild, wat hem extra veel smaak opleverde.

Steps

1
Done

Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit. (Dit gaat gemakkelijk door op de bolle kant te kloppen met een houten lepel, zo vallen de pitjes eruit). Houd een handjevol apart en pers de rest tot sap (Dat kan door ze te pureren in een blender). Zeef het sap en laat het inkoken met de honing. Laat afkoelen. Maak de vinaigrette door mosterd, olijfolie, frambozenazijn en een lepel granaatappelsiroop te mengen. Breng op smaak met peper en zout.

2
Done

Was en droog de rucola. Meng in een kom een scheutje olijfolie extra vergine, witte wijnazijn, peper en zout. Doe de rucola erbij en meng goed. Hak de noten grof. Snij de kaas in gelijke plakjes.

3
Done

Schil de peer, verwijder de klokkenhuizen en snijd ze in plakjes. Verhit een licht ingevette grillpan en grill de peer tot ze bijtgaar is en grillstrepen vertoont.

4
Done

Schik de rucola, geitenkaas, noten, granaatappelpitten en peer op vier borden. Druppel de dressing er rond en strooi een beetje tijm over de kaas.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Dip van rode biet en geitenkaas
next
Couscous van quinoa en wintergroenten
previous
Dip van rode biet en geitenkaas
next
Couscous van quinoa en wintergroenten

Add Your Comment