0 0
Risotto met butternut, chorizo en salie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
225 g risottorijst
700 ml kippenbouillon bij voorkeur zelfgemaakte
1 sjalot
100 ml droge witte wijn
300 g flespompoen (butternut)
enkele draadjes of 1 potje saffraan
1/3 droge chorizo worst
6 - 8 verse blaadjes salie
2 eetlepels boter
olijfolie
peper en zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Risotto met butternut, chorizo en salie

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

De combinatie van pompoen en salie is in de Italiaanse keuken klassiek. Denk maar aan ravioli gevuld met pompoen en salieboter. Ik moest het dus niet ver gaan zoeken voor deze risotto met butternut, chorizo en salie. De pittige chorizo, die uit de Spaanse keuken komt geeft een lekkere pittige toets aan de zoetere butternut.

Liever risotto met scampi? Probeer dan dit recept.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? Of wanneer je een tip voor ons hebt. We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Snipper de gepelde sjalot fijn. Schil de butternut en snijd in niet te grote blokjes. Verwarm de bouillon. Doe de saffraan bij de witte wijn zodat de kleurstof vrij komt. Snij de ontvelde chorizo in blokjes en bak die krokant in een droge pan, houd opzij.

2
Done

Stoof de sjalot en look lichtjes aan in een beetje olijfolie. Doe er de rijst bij en roerbak tot de rijstkorrels glazig zien. Overgiet met de wijn en laat de alcohol een beetje verdampen. Voeg de pompoenblokjes toe en roer goed om.

Bak intussen de salieblaadjes kort in wat olie krokant.

3
Done

Neem van het vuur en roer er de, gebakken chorizoblokjes (met vrijgekomen olie), parmezaan en boter door. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout. Zet een deksel op de pot en laat ca. 3 - 5 minuten staan. Werk af met de krokante salieblaadjes.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Parelhoen met bloemkoolsteak en gepocheerd ei
Gebakken feta met Griekse salade en pasta
next
Gebakken feta met Griekse salade en pasta
previous
Parelhoen met bloemkoolsteak en gepocheerd ei
Gebakken feta met Griekse salade en pasta
next
Gebakken feta met Griekse salade en pasta

Add Your Comment