0 0
Pompoenlasagne met krokante salie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
1 kg pompoen butternut of hakkaido
olijfolie
1 mespunt chilivlokken
1 flinke eetlepel ricotta
nootmuskaat
peper en zout
300 g kalfsgehakt
1 ui
1 theelepel gedroogde tijm
1 look
1 theelepel ras el hanout
500 ml bechamelsaus
8 verse of voorgekookte lasagne vellen Glutenvrij of normaal
200 g geraspte mozzarella
12 blaadjes salie

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pompoenlasagne met krokante salie

Kenmerken:
  • Glutenvrij

Ingrediënten

Intro

Share

Halloween komt eraan en daar horen natuurlijk pompoenen bij. Mooi als decoratie, maar nog beter in de keuken. Je hebt pompoenen in verschillende maten, vormen en kleuren. In de keuken gebruik ik meestal de flespompoen beter gekend als butternut, maar wie low fodmap moet eten kan beter opteren voor de hokkaido of kastanjepompoen, dat is een kleine oranje pompoen. Je kunt hem in de schil garen. Het was de eerste keer dat ik een pompoenlasagne met krokante salie maakte, maar ravioli met pompoen komt vaker op tafel.  Bij de ravioli voeg ik altijd een beetje ricotta toe, dat had ik nu niet gedaan, waardoor het geheel minder luchtig was. Dat heb ik inmiddels in het recept aangepast.

Wij hebben voor deze pompoenlasagne met krokante salie glutenvrije gedroogde lasagnevellen gebruikt, maar zelf gemaakt is natuurlijk nog lekkerder. Hier vind je het recept om zelf glutenvrije pasta te maken en hier voor traditionele pasta.


Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via 
Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw! 

(Visited 3.879 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 180°.

2
Klaar

Halveer de pompoen, verwijder de zaden en snijd in grove stukken. Leg de stukken op een bakplaat overgiet met een flinke scheut olijfolie en bestrooi met de chilivlokken. Plaats in de oven en laat ca. 25 minuten garen. Haal de pompoen uit de oven, laat wat afkoelen en stamp tot een puree. Meng er de ricotta onder en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

3
Klaar

Snij de gepelde look en ui fijn en bak ze glazig in wat olijfolie, voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met peper, zout, tijm en ras el hanout.

4
Klaar

Neem een ovenschotel, vet die in met wat olijfolie, Verdeel over de bodem een laagje lasagne, schep hierover een laagje pompoenpuree, vervolgens een laagje gehakt, en daarna bechamelsaus. Herhaal dit en eindig met de bechamelsaus. Strooi er de mozzarella over en plaats ca. 30 minuten in de oven.

5
Klaar

Bak de salieblaadjes krokant in een beetje boter met olie en serveer ze bij de lasagne.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
peterseliewortelsoep met mosselen en grijze garnaal
previous
Romige peterseliewortelsoep met mosselen en grijze garnaal
herfstsalade met pompoen, spinazie, geitenkaas en panchetta
next
Herfstsalade met pompoen en geitenkaas
peterseliewortelsoep met mosselen en grijze garnaal
previous
Romige peterseliewortelsoep met mosselen en grijze garnaal
herfstsalade met pompoen, spinazie, geitenkaas en panchetta
next
Herfstsalade met pompoen en geitenkaas

Opmerking toevoegen