0 0
Pho met kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
2 baby paksoi
2 kipfilet
1 courgette
4 handjesvol sojascheuten
4 takjes koriander (vers)
1,5 limoen
3 kaffir lime blaadjes (limoenblaadjes) vers, gedroogd of diepgevroren te koop in Aziatische winkels. Gedroogd in de betere supermarkt.
2,5 cm gemberwortel (vers)
1 eetlepel vissaus nam pla
1 liter glutenvrije kippenbouillon
1 el lichte sojasaus
peper
2 lente-ui (enkel het groene gedeelte)

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pho met kip

zonder gluten (fodmap dieet)

Kenmerken:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Ingrediënten

Intro

Share

Pho is eigenlijk een Vietnamese noedelsoep. Dit is een glutenvrije versie met courgette. Enkele jaren geleden volgde één van onze gasten het fodmap dieet, waar o.a. gluten en lactose vermeden moeten worden. Het was een hele uitdaging om een menu samen te stellen, want er zijn veel ingrediënten die verboden zijn. Smaakmakers zoals look en ui mogen niet, evenals sommige groente- en fruitsoorten. Hoe dan ook had ik het klaargespeeld om een drie gangen fodmap diner met veel smaak te serveren. Intussen ben ik zelf erg vertrouwd geraakt met het low fodmap dieet. Om zeker te zijn, dat het smaakvol genoeg was, heb ik gekozen voor een Aziatisch geïnspireerd etentje. Dit is alvast het recept voor de pho met kip.

Meer low-fodmap gerechten vind je hier.

In de handel zijn er allerlei handige keukenhulpjes om groenten in spaghettislierten te snijden. Ik gebruik zelf de spiraalsnijder van GEFU.

spaghetti snijder

 

 

 

 

 

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

(Visited 697 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Breng de bouillon aan de kook. Voeg de geschilde en grof gesneden gember toe, alsook de in twee gescheurde kaffir lime blaadjes en 1 grof gesneden lente-ui. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken, zodat de aroma's erin getrokken zijn. Zeef de soep en gooi de smaakmakers weg. Voeg de sojasaus, vissaus en sap van een halve limoen toe.

2
Klaar

Snijd de kip in hapklare repen. Was de paksoi en snijd die in de lengte in 4 of 6. Snijd de courgette in lange smalle repen.

3
Klaar

Verdeel de courgetteslierten over 4 soepkommen. Gaar de kippenreepjes in de bouillon. Voeg op het einde de paksoi toe en laat die kort slinken. Breng op smaak met peper. Verdeel de kip en paksoi over de vier kommer. Giet de bouillon erbij en werk af met sojascheuten, koriander en limoenpartjes.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
koud erwtendoepje met truffelolie en parmezaankoekje
previous
Koud erwtensoepje met truffelolie en parmezaankoekje
Zalmtartaar met citrusvruchten, kervelslaatje en zoete mosterddressing
next
Zalmtartaar met citrusvruchten, kervelslaatje en zoete mosterddressing
koud erwtendoepje met truffelolie en parmezaankoekje
previous
Koud erwtensoepje met truffelolie en parmezaankoekje
Zalmtartaar met citrusvruchten, kervelslaatje en zoete mosterddressing
next
Zalmtartaar met citrusvruchten, kervelslaatje en zoete mosterddressing

Opmerking toevoegen