0 0
Mosselen met curry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1,5 à 2 kg Zeeuwse mosselen
1 groene selderijsteel
1 dikke ui
1 teentje knoflook
1 wortel
4 eetlepels (restje) currysaus
1/3 rode Spaanse peper
2 kaffir lime blaadjes (limoenblaadjes) of geraspte limoenschil
1 klontje boter
peper en zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Mosselen met curry

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

‘Ons bin zuunig’ zegt Guy regelmatig al spottend wanneer we weer iets recupereren. Zijn moeder was Nederlandse dat verklaart de uitdrukking, die eigenlijk een oude reclameleuze is van Zeeuws Meisje margarine. Wij zijn de laatste jaren inderdaad zuinig, maar eerder zuinig op de natuur. En ja, dat scheelt ook in de portemonnee. Voedselverspilling is bij ons niet aan de orde. We houden ons quasi strikt aan een weekmenu en wat over is wordt ofwel bewaard ofwel verwerkt in een ander gerecht. Zo hadden we laatst nog currysaus over van de kip met curry. In plaats van het kliekje saus weg te kieperen belande het in deze mosselen met curry. Ik deed er nog enkele kaffir lime of limoenblaadjes bij, die koop je bij de Aziatische supermarkt en kan je in de diepvriezer bewaren. Vervang eventueel door geraspte limoenschil en strooi die er pas over als je de mosselen serveert.

Omdat wij heel graag mosselen eten, vind je op deze blog allerlei heerlijke mosselrecepten.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Eet je glutenvrij? Kijk dan ook eens op onze website www.glutenvrijleven.be

Steps

1
Done

Snij de wortel in plakjes, uien in (halve) ringen, de look fijn en de selderij in stukjes van ca. 1 cm. Spoel de mosselen. Stoof de groenten kort aan in boter, doe er de gespoelde mosselen, currysaus en kaffir lime blaadjes bij. Breng op hoog vuur aan de kook, schud regelmatig (of omscheppen). Van zodra de mosselen open zijn, van het vuur halen en op smaak brengen met flink wat peper. (eventueel serveren met gerapte limoenschil)

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vietnamese noedelssalade met krab en komkommer
previous
Vietnamese noedelssalade met krab en komkommer
goulash, salade, frietjes
next
Goulash
Vietnamese noedelssalade met krab en komkommer
previous
Vietnamese noedelssalade met krab en komkommer
goulash, salade, frietjes
next
Goulash

Add Your Comment