0 0
Minestrone of Italiaanse groentesoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 prei
1 ui
1/2 rode paprika
2 wortelen
1 kleine courgette
1/4 bloemkool
1 kopje doperwten
3 stelen groene selderijsteel
2 aardappelen
100g prinsesboontjes
1 blik tomatenstukjes
1 takje tijm
1 laurierblad
1 scheutje olijfolie
2 liter groentebouillon
50 g detalini (kleine pasta)
1 takje bladpeterselie
peper en zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Minestrone of Italiaanse groentesoep

met heel veel groenten

Features:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Soep, soep, soep, … Vandaag heb ik zo’n 5 liter verse soep gemaakt. Wat moet je anders op een druilerige zondagvoormiddag. 😀 Wij vinden het gewoon handig om een voorraad soep in de diepvries te hebben. Makkelijk als snelle lunch, hartig tussendoortje of om mee te nemen naar het werk. Bovendien lagen er nog groenten in de koelkast die dringend op moesten en in de moestuin plukte ik de laatste courgette. We houden nl. niet van verspilling. Het leuke van zelf soep maken is ook dat je erin verwerkt wat je lekker vindt, je altijd iets in huis hebt en dat je het afwerkt met je favoriete toppings.

Deze minestrone of Italiaanse groentesoep bijvoorbeeld is heerlijk met wat pesto of geraspte parmezaan (neem eventueel een vegan vervanger). Geef er wat geroosterd brood of grissini of soepstengels bij. Met kleine (glutenvrije) pasta, zoals detalini of rijst maak je er een maaltijdsoep van.

Normaal houd ik het bij één soort soep, maar vandaag werden het er drie. Deze goed gevulde minestrone of Italiaanse groentesoep, klassieke groentesoep met balletjes en vermicelli en een simpele broccolisoep.

Soepen

 

Meer soepen vind je hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw.

Steps

1
Done

Was of schil de groenten en snij ze in stukjes, niet te fijn en niet te grof. Stoof ze aan in een scheutje olijfolie. Voeg de tomatenstukjes toe en de bouillon. Doe de tijm en laurier erbij en laat de soep 15 minuten op een zacht vuurtje koken. Voeg na 9 minuten de detalini toe.

2
Done

Breng de soep op smaak met peper en zout en bestrooi met gehakte peterselie en eventueel geraspte (vegan) parmezaan.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Heerlijke herfstsalade met vijgen en parmaham
previous
Heerlijke herfstsalade met vijgen en parmaham
next
Gratin van butternut en aardappel
Heerlijke herfstsalade met vijgen en parmaham
previous
Heerlijke herfstsalade met vijgen en parmaham
next
Gratin van butternut en aardappel

Add Your Comment