0 0
Mediterraanse rijstschotel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Mediterraanse rijstschotel

Features:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Ingredients

Directions

Share

De vakantie loopt op zijn einde maar we willen de zomer nog even vasthouden met deze mediterraanse rijstschotel, die trouwens helemaal glutenvrij is. Het is gebaseerd op de paella, maar gemaakt met risottorijst en restjes. Wij werken elke week met een weekmenu omdat we dat handig vinden. We doen maar één keer per week boodschappen en moeten hierdoor dan ook veel minder weggooien. Donderdag is daarom meestal restjesdag en wordt er iets bedacht met wat er nog in huis is. Vorige week was dat dus deze mediterraanse rijstschotel.

Tip: We hebben altijd risotto- of andere rijstsoorten in huis, net zoals erwten, scampi en coquilles in de diepvriezer. Daar kan je altijd iets mee combineren.

Liever echte paella of deze risotto met mosselen, venkel en chorizo? 

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Ontdooi de garnalen en coquilles. Pel de garnalen maar houd de pantsers bij. Halveer de coquilles in de hoogte. Snipper de ui fijn. Blancheer asperges, erwten en tuinbonen elk afzonderlijk gedurende 1 à 2 minuten. Dubbel dop de tuinbonen d.w.z. het grijze velletje eraf halen. Snij de chorizo in plakjes of stukjes. Grill de tomaatjes 5 minuten onder de grill van de oven.

2
Done

Verhit een scheutje olijfolie in een paella- of hapjespan. Bak hierin de pantsers van de garnalen enkele minuten zodat die hun smaak afgeven aan de olie. Schep de pantsers eruit en bak in dezelfde olie de garnalen kort aan. Ze mogen net niet gaar zijn. Schep ze eruit en bak de coquilles 1 minuut aan elke kant. Schep ook deze eruit. Bak tenslotte de chorizo in dezelfde pan en schep ook deze eruit als die krokant is.

3
Done

Voeg indien nodig nog een beetje olie toe en fruit hierin de ui glazig. Doe de lookolie erbij of een fijn geraspt teentje look. Voeg de rijst toe en roerbak die ca 3 minuten. Bestrooi met kurkuma, gerookt paprikapoeder en blus met de witte wijn. Laat de alcohol verdampen en giet een deel van de bouillon bij de rijst. Roer de bodem los en laat ca. 15 minuten op een zacht vuurtje garen , voeg regelmatig bouillon toe zodat de rijst steeds vochtig is. Roer er 5 minuten voor het einde voorzichtig de erwten en tuinbonen en chorizo onder. Werk verder af met de garnalen, asperges en coquilles en laat nog 5 minuten verder garen of tot de rijst gaar is. Werk af met een vleugje olijfolie en de gegrilde tomaatjes.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gevulde puntpaprika met granenmix, groenten en feta
previous
Puntpaprika gevuld met glutenvrije granenmix, groenten en feta
lasagne
next
Vegetarische groentelasagne met linzenbolognaise
Gevulde puntpaprika met granenmix, groenten en feta
previous
Puntpaprika gevuld met glutenvrije granenmix, groenten en feta
lasagne
next
Vegetarische groentelasagne met linzenbolognaise

Add Your Comment