0 0
Martabak

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
10 loempiavellen te koop in Aziatische winkels
2 eetlepels arachideolie
4 tenen knoflook
1 cm gember
1 ui
1 prei
1/2 rode chilipeper optioneel
1 eetlepel kerriepoeder (curry)
4 bio eieren
1 lente-ui
peper en zout
olie om te bakken

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Martabak

een heerlijke snack uit Indonesië

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Intro

Share

Herinneringen worden vaak geassocieerd met eten. Dit gerecht neemt mij bijvoorbeeld terug naar onze wonderlijke reis door Java en Bali. Ik at deze martabak of hartige pasteitjes vaak bij het ontbijt. In Maya Ubud, waar we enkele dagen verbleven werden ze in de open keuken bereid, dus gaf ik mijn ogen de kost. Al snak ik regelmatig naar deze kruidige deegpakketjes, toch maak ik ze niet vaak. Het is volgens mij alweer een jaar geleden. We werden toen uitgenodigd bij kennissen die verzot zijn op Bali en de Indonesische keuken. Het was Guy, die zichzelf had uitgenodigd om hun fameuze bami te gaan proeven in ruil voor onze martabak. 😉 Het werd een heerlijke middag.

Enkele weken geleden keek ik op zondagavond naar Great Asian Railway Journeys. Ik zag hoe Michael Portillo de kijker meenam naar plekken (Bogor, Bandung, Borobudur, …) die ook wij hadden bezochten en onderweg at hij o.a. martabak! Martabak is echte street food. Ik zou dringend het recept moeten delen, dacht ik toen. Bij deze mijn versie van martabak, die vegetarisch is. Normaal doet men er nog lams- of rundsgehakt bij. Serveer er eventueel gepekelde groenten, acar segar of atjar tjampoer bij.

Serveer deze martabak bij het ontbijt, als lunch of snack bij de picknick, bij het aperitief …

Misschien lust je deze gado gado ook wel of die andere Indonesische specialiteit nasi goreng.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen.
We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden.
Voor wie glutenvrij eet, is er onze handige website www.glutenvrijleven.be
Hopelijk tot gauw!

(Visited 73 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Haal de loempiavellen uit de vriezer en laat ze ontdooien. Rasp de look en gember, snipper de ui, snij de prei heel fijn, alsook de chilipeper. Verhit 2 eetlepels olie en roerbak hierin look, gember ui, prei en chilipeper ca. 3 minuten. Voeg de kerrie toe en bak nog ca. 2 minuten. Neem van het vuur. Doe de inhoud in een kom en laat lichtjes afkoelen. Klop de eieren eronder en de fijn gesneden lente-ui.

2
Klaar

Maak de pasteitjes één voor één. Leg een loempiavel open op een snijplank en leg in het midden een flinke lepel van het eimengsel. Vouw de onderste punt tot over de helft, maar niet helemaal tot bovenaan. vouw nu de linkerkant en vervolgens de rechterkant naar het midden. Maak het overgebleven puntje nat met een beetje melk, water of losgeklopt ei en vouw het pakje dicht. Je hebt nu een soort envelop. Maak zo in totaal 10 pakjes.

3
Klaar

Verhit in een diepe braadpan of wok voldoende olie tot 160°C. Bak de pasteitjes per 2 à 3 tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm of lauw met gepekelde groenten of atjar.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Glutenvrije amandel-citroencake
previous
Glutenvrije amandel-citroencake
Glutenvrije rabarbertaart met frangipane
next
Glutenvrije rabarbertaart met frangipane
Glutenvrije amandel-citroencake
previous
Glutenvrije amandel-citroencake
Glutenvrije rabarbertaart met frangipane
next
Glutenvrije rabarbertaart met frangipane

Opmerking toevoegen