0 0
Lijnzaadcrackers

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 kopjes lijnzaad
2 eetlepels sesamzaad (wit en zwart)
1 eetlepel zonnebloempitten
1 eetlepel pompoenpitten
1/2 eetlepel grof zout
1 vel bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lijnzaadcrackers

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Lijnzaad vinden we vaak terug in broden, maar je kunt er ook heel gemakkelijk gezonde zadencrackers mee maken. Ik herinner mij dat mijn vader vroeger lijnzaad weekte en voor medicinale doeleinden gebruikte. Wanneer je lijnzaad een nachtje laat weken wordt het weekwater met de zaden gelatineus en het is net deze substantie, die we nodig hebben om deze crackers te maken. Geef er een dipsaus naar keuze bij en je hebt een gezonde en lekkere snack. De volgende dagen krijg je de recepten voor een dipsaus met rode biet en geitenkaas en eentje met avocado, limoen en munt. Misschien iets om met de feestdagen te serveren.

Het lijnzaad moet één nacht weken en het drogen duurt ca. 4 uur.

Steps

1
Done

Doe het lijnzaad in een kom en giet er anderhalve kop water over. Laat afgedekt een nachtje weken.

2
Done

Verwarm de hete luchtoven voor op 50°C. Meng alle zaden onder het geweekte lijnzaad (het vocht niet afgieten) en roer goed om.

3
Done

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en strijk het zadenmengsel zo dun mogelijk en egaal uit op het bakpapier. Strooi er grof zout over en plaats gedurende 4 uur in de oven of tot het geheel krokant is. Breek vervolgens in grove stukken.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
zeebaars met 3 structuren van bloemkool
next
Dip van rode biet en geitenkaas
previous
zeebaars met 3 structuren van bloemkool
next
Dip van rode biet en geitenkaas

Add Your Comment