• Home
  • Glutenvrij
  • Lamskoteletten met spruitjesstamppot en zachte mosterdsaus
0 0
Lamskoteletten met spruitjesstamppot en zachte mosterdsaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 g kruimige aardappelen
250 g spruiten
peper en zout
1 klont ongezouten boter
1 scheut melk
naar smaak nootmuskaat
1 eidooier
4 lamskoteletten
olijfolie
gedroogde tijm
2 eetlepels zachte mosterd
100 ml room of sojaroom
1 eetlepel honing

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lamskoteletten met spruitjesstamppot en zachte mosterdsaus

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Wij zijn dol op spruiten en meestal worden ze hier beetgaar gestoomd en afgewerkt met een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat. Laatst verwerkte ik een restje tot spruitjesstamppot en serveerde die met lamskoteletten en een zachte mosterdsaus. Een alledaags, maar lekker gerecht, dat erg goed scoort.

Eigenlijk is het mosterdsausje lekker bij veel. Het past bij varkenshaasje, bij vis en natuurlijk bij groenten zoals bloemkool, andere koolsoorten, wortel en natuurlijk spruitjes. Soms vervang ik de mosterd door pickles voor een nog intensere smaak.

Zijn deze lamskoteletten met spruitjesstamppot en zachte mosterdsaus niet jouw ding? Liever een vegetarisch gerecht? Dit stoofpotje met herfstgroenten is een topper!

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Breng de geschilde aardappelen aan de kook in water met zout. Maak de spruitjes schoon en stoom (of kook) ze gedurende ca. 10 minuten. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, kruid met peper, zout en muskaatnoot, voeg boter, eidooier en melk toe en stamp tot een fijne puree. Voeg de gestoomde spruitjes erbij en stamp nogmaals tot de spruitjes geplet zijn, maar niet helemaal fijn.

2
Done

Verwarm room met mosterd en honing en breng op smaak met peper en zout en een snuifje gedroogde tijm.

3
Done

Bestrijk de koteletten met olijfolie en bestrooi met gedroogde tijm, peper en zout en grill ze in een hete grillpan. Serveer op voorverwarmde borden.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Coquilles, schorseneren, knoflook, hazelnoot
previous
Coquilles, schorseneren, knoflook, hazelnoot
Erwtenpuree met rauwe Sint-Jakobsvruchten, haringkaviaar en zure room
next
Erwtenpuree met rauwe Sint-Jakobsvruchten, haringkaviaar en zure room
Coquilles, schorseneren, knoflook, hazelnoot
previous
Coquilles, schorseneren, knoflook, hazelnoot
Erwtenpuree met rauwe Sint-Jakobsvruchten, haringkaviaar en zure room
next
Erwtenpuree met rauwe Sint-Jakobsvruchten, haringkaviaar en zure room

Add Your Comment