0 0
Kruidige geroosterde pompoensoep met kokosroom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
1 kleine Hokkaido pompoen of en andere soort
1 rode paprika
rijstolie of neutrale plantaardige olie
knoflookolie of een teentje look
1 blik van 400 ml kokosroom
600 ml groentebouillon
4 stengels Lente ui (enkel groene gedeelte)
1 Spaanse peper (rood)
1,5 cm gemberwortel (vers)
1 afgestreken koffielepel kurkuma
1 afgestreken koffielepel gemalen komijnzaad
1 afgestreken koffielepel korianderpoeder
1 afgestreken koffielepel paprikapoeder
2 kaffir lime blaadjes (limoenblaadjes) optioneel
1 eetlepel vissaus optioneel
1 limoen
peper en zout

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kruidige geroosterde pompoensoep met kokosroom

Kenmerken:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Vegan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Instructies

Share

Zeg niet zomaar pompoensoep tegen deze kruidige geroosterde pompoensoep met kokosroom. Deze soep zit boordevol smaak door de specerijen die erin zitten. Specerijen geleend uit de Indiase en Noord-Afrikaanse keuken. Denk aan gember, kurkuma, koriander, piment, komijn … Voeg daar een scheutje vissaus aan toe (facultatief), een vleugje limoen en een flinke dosis kokosroom en je waant je in Zuidoost-Azië. Specerijen geven deze herfstsoep extra warmte, de limoen zorgt voor frisheid en de kokosroom voor een fluweelzachte textuur. Ik word er helemaal lyrisch van 😉

Er zijn zoveel soorten pompoen, maar ik gebruikte de Japanse Hokkaido pompoen die in de meeste supermarkten te vinden is. Als je Low Fodmap eet dan zijn de meeste pompoensoorten niet geschikt. De Japanse pompoensoorten Hakkaido (kleine dieporanje kleurige pompoen) en Kabocha (kleine donkergroene) zijn wel low fodmap proof. Geen last van je buik, dan kan je eender welke pompoen gebruiken. Om dezelfde reden gebruik ik het groen van lente-ui, maar je kunt nog beter een ui of preiwit gebruiken. Knoflook vervangen we in het fodmap dieet door lookolie.

Deze pompoensoep maak je door de pompoen eerst in de oven te roosteren en pas daarna alle ingrediënten in een kookpot te mengen en aan de kook te brengen. Schrik niet als je de soep later wilt opwarmen, door de kokosroom stolt de soep tot een vaste massa. Eenmaal je de soep opwarmt wordt hij weer vloeibaar.

Misschien lust je deze pompoensoep ook wel.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

(Visited 70 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verwarmd de oven voor op 200°C. Was de pompoen, halveer hem, verwijder de zaden en snij verder in stukken (halve maantjes). Halveer de paprika, verwijder de zaden en plaats samen met de pompoen ca. 20 minuten in de oven of tot de pompoen gaar is.

2
Klaar

Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaden en snijd fijn. Snij het groen van de lente-ui (of een ui) grof. Stoof peper en lente-ui aan in eens scheutje olie met lookolie (of met gehakt teentje look). Haal de pompoen en paprika uit de oven en voeg toe aan de kookpot. Doe de geraspte gember erbij, de limoenblaadjes, de specerijen, de bouillon en de kokosroom. Meng goed onder elkaar en breng aan de kook. Laat 10 minuutjes zachtjes koken.

3
Klaar

Mix tot een gladde soep. Voeg bouillon toe als hij te dik is. Wrijf de soep door een zeef en breng op smaak met peper, zout, sap van 1 limoen en eventueel vissaus. Werk naar keuze af met blaadjes koriander.

Inge

focaccia met rozemarijn en kerstomaatjes
previous
Glutenvrije focaccia met rozemarijn en kerstomaatjes
next
Tagliatelle met pancetta, radicchio, walnoten en oesterzwammen
focaccia met rozemarijn en kerstomaatjes
previous
Glutenvrije focaccia met rozemarijn en kerstomaatjes
next
Tagliatelle met pancetta, radicchio, walnoten en oesterzwammen

Opmerking toevoegen