0 0
Keftedes met feta in tomatensaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
400g rundsgehakt
250g kalfsgehakt
1 ui
1 ei
olijfolie
1 kop glutenvrij paneermeel
2 blik tomatenstukjes
bladpeterselie
zout
10 muntblaadjes
2 blokjes runderbouillon
150g feta
2 of 3 teentjes look

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Keftedes met feta in tomatensaus

Kenmerken:
  • Glutenvrij
Keuken:

Ingrediënten

Instructies

Share

Tropische temperaturen vragen om zuiderse gerechten en liefst iets simpels waar weinig werk aan is zoals deze keftedes met feta en tomatensaus. Dit zijn eigenlijk enorm lekkere Griekse gehaktballen. Ik heb er natuurlijk mijn eigen versie van gemaakt, zowel voor de keftedes als voor de tomatensaus. Je kunt in de tomatensaus nog stukjes aardappel laten mee garen, maar dat heb ik niet gedaan. De voorbereiding kost ongeveer een half uur en dan gaan deze keftedes met feta en tomatensaus nog een uurtje in een voorverwarmde oven.

Je kunt bij deze gehaktballetjes Griekse pasta of rijst serveren, maar ook ovenaardappelen of gewoon een eenvoudige Griekse salade.

Griekse salade in een zomerse kom

Liever een tajine? Probeer dan deze Tajine met gehaktballen, feta, tuinbonen en ei.
Voor een vegetarische versie kan je de gehaktballen uit dit recept nemen, voeg er dan voor het kneden de munt en de feta onder.


Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via
Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

(Visited 152 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven op 220°C.
Snipper de ui, een handvol peterselie en de blaadjes munt. Doe alles samen in een grote mengkom.

2
Klaar

Doe vervolgens het gehakt, paneermeel, zout en het ei erbij.
Verkruimel de feta en voeg toe.
Kneed dit alles tot een homogene massa.

3
Klaar

Vorm hiervan gehaktballen. (Ik gebruik hiervoor ongeveer 42 g gehakt voor 1 bal). Je krijgt dan ongeveer zestien gehaktballen.
Zet ze daarna koel en afgedekt weg tot de tomatensaus klaar is.

4
Klaar

Giet een grote scheut olijfolie in een braadpan. Doe er de twee blikken tomatenstukjes bij. Verkruimel de bouillonblokjes en voeg toe. Pers de look en voeg ook toe. Tot slot nog een klein scheutje water erbij. Laat alles een 5-tal minuutjes zachtjes pruttelen.

5
Klaar

Leg de gehaktballen in een ovenschaal en overgiet met de saus. Draai alle ballen even rond in de saus zodat ze goed bedekt zijn met de saus. Plaats een uurtje in de oven en draai de gehaktballen na een half uur nog eens om.

6
Klaar

Wij aten dit met een fris slaatje erbij. Enkele komkommerschijfjes, kerstomaatjes, vinaigrette van olie en witte balsamicoazijn. Afkruiden met een beetje pezo. Flesje rosé ten slotte en ... laat het smaken!

Guy

Coquilles met Groene asperges en misoboter op de bbq
previous
Coquilles en groene asperges met misoboter op de barbecue
De allerbeste ribbetjes ooit
next
De allerbeste barbecue ribbetjes ooit!
Coquilles met Groene asperges en misoboter op de bbq
previous
Coquilles en groene asperges met misoboter op de barbecue
De allerbeste ribbetjes ooit
next
De allerbeste barbecue ribbetjes ooit!

3 Comments Hide Comments

hey Guy
Jouw gehaktballetjes staan vandaag op het menu…:-) eén vraagje : Hoe lang moeten ze totaal in de oven staan ?

Opmerking toevoegen