0 0
Kalfsgebraad met lentegroentjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg kalfsgebraad
enkele in reepjes gesneden plakjes gerookt ontbijtspek
1 dikke ui
1 dikke wortel
1 raap
ongezouten boter
100 ml kalfsfond
1 scheutje cognac
1 bouquet garni
maïzena
peper en zout
12 jonge wortelen
1 pakje sluimererwten
aardappelpuree
panko of paneermeel Panko is Japans broodkruim

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kalfsgebraad met lentegroentjes

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ik vind dit echt zo’n gerecht dat een oma op zondag maakt voor haar kinderen en kleinkinderen. Nochtans waren bij mij de rollen omgekeerd en maakte ik dit kalfsgebraad met lentegroentjes voor mijn schoonmoeder.  Het is ideaal als je veel gasten hebt, terwijl het vlees zachtjes gaart heb je alle tijd om bij hen te zitten.

 

 

Steps

1
Done

Bestrooi het gebraad met peper en zout en schroei  het rondom aan in een klontje (gebruinde) boter. Haal het vlees eruit en ‘bak’ het spek en de in blokje gesneden wortel, ui en raap aan in het braadvet. Voeg het bouquet garni toe. Blus met een flinke scheut cognac en de kalfsfond en plaats het gebraad terug in de stoofpot. Laat het met de deksel op de pot en op een zacht vuurtje gedurende een uur garen. Overgiet het vlees regelmatig met de fond, zodat het niet uitdroogt.

2
Done

Maak de wortelen en sluimererwten schoon en stoom ze bijtgaar. Voeg achteraf een klontje boter bij de groenten en breng op smaak met peper en zout.
Doe de puree in een ovenschaal en bestrooi met Panko of broodkruim en plaats onder de grill tot het een mooi goudbruin kleurtje heeft.

3
Done

Haal het vlees vervolgens uit de pot, verpak het in aluminiumfolie en laat het even rusten. Zeef het braadvocht en breng het opnieuw aan de kook. ‘Breek’ een beetje maïzena in wat water en gebruik dit ‘papje’ om de saus wat te binden. Snijd het vlees in plakjes en dien op met de groenten, de jus en de puree.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Crostini met gegrilde sardientjes
Bananenbrood (cake)
next
Bananenbrood (cake)
previous
Crostini met gegrilde sardientjes
Bananenbrood (cake)
next
Bananenbrood (cake)

Add Your Comment