0 0
Kabeljauw met chorizo en zoete aardappel gnocchi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
4 (elk ca 150g) kabeljauwhaasjes
8 dunne plakjes chorizo
olijfolie extra vergine
2 eetlepels boter
ca. 20 - 24 blaadjes salie
peper en zout
4 porties zoete aardappel gnocchi zie recept op deze blog of kant-en-klare gnocchi
enkele takjes rucola

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kabeljauw met chorizo en zoete aardappel gnocchi

en salieboter

Kenmerken:
  • Glutenvrij
Keuken:

Ingrediënten

Intro

Share

Vorige week postten we al het recept voor zoete aardappelgnocchi, vandaag krijg je het volledige recept. We serveerden de gnocchi met kabeljauw en chorizo en daarbij kwam nog salieboter. Heerlijk! Gnocchi en salieboter zijn klassiek in de Italiaanse keuken, maar met zoete aardappel gnocchi wordt het nog lekkerder. Als je geen tijd of zin hebt om de gnocchi zelf te maken, dan kan je natuurlijk kant-en-klare gnocchi nemen of deze kabeljauw met chorizo zelfs met aardappelpuree serveren.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!

(Visited 69 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de kabeljauwhaasjes droog met keukenpapier. Bestrooi elk haasje met peper en zout en bak ze ca. 1 minuut aan elke kant in wat olijfolie.

2
Klaar

Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en leg hier de vis op. Verdeel over elke stuk vis 2 plakjes chorizo. Gaar ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de vis en laat indien nodig nog iets langer staan.

3
Klaar

Breng kokend water aan de kook met zout. Doe de gnocchi erbij en kook volgens de aangegeven tijd in het recept of op de verpakking. Laat ze uitlekken. Bak ze daarna in boter goudbruin en houd warm.

4
Klaar

Smelt in een ander pannetje de boter, schep het schuim eraf. Doe de salieblaadjes erbij. Laat enkele minuten op zacht vuurtje sudderen tot de blaadjes krokant zijn, maar niet bruin. Schep de blaadjes uit de boter en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bewaar de boter.

5
Klaar

Verdeel de gnocchi over de borden, druppel er een deel van de salieboter over, alsook enkele salieblaadjes. Verdeel de vis met chorizo erbovenop. Druppel ook hier wat salieboter over en werk af met rucola.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
zoete aardappel gnocchi
previous
Zoete aardappel gnocchi
Indiase stoverij met geurige rijst
next
Indiase stoverij met geurige rijst
zoete aardappel gnocchi
previous
Zoete aardappel gnocchi
Indiase stoverij met geurige rijst
next
Indiase stoverij met geurige rijst

Opmerking toevoegen