0 0
Hinde steak met portsaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
4 hinde steaks
boter
peper en zout
4 stronkjes witlof
200 g spruiten
250 g knolselderij
1 plak peperkoek
4 porties Gratin van butternut en aardappel Zie recept hierboven
De portosaus
400 ml wildfond
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 glaasje porto
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
1 klontje boter
peper en zout

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Hinde steak met portsaus

herfstgroenten, crumble van peperkoek & gratin van butternut en aardappel

Kenmerken:
  • Glutenvrij
Keuken:

Ingrediënten

  • De portosaus

Intro

Share

‘Wanneer maak je nog eens een lekker wildgerecht?’ vroeg Guy laatst. Het was inderdaad al een jaar of zo geleden. Nu, wild hoor je enkel in het wildseizoen te eten en die tijd is aangebroken. Op het menu kwam dus hinde steak met portsaus, herfstgroenten, gratin van butternut en aardappel en een crumble van peperkoek. Zelf eet ik geen rood vlees, enkel ‘wit’ gevogelte (maar gelukkig weet ik het wel klaar te maken 😀) Voor mezelf bakte ik een portie oesterzwammen i.p.v. hinde, nog lekkerder zijn wilde paddenstoelen.

Ik kocht het vlees, groenten en de wildfond bij onze plaatselijke Lidl, maar je vindt hinde steaks ook bij speciaalzaken, poeliers en de betere supermarkten. De portosaus werd met onze zelfgemaakte porto gemaakt, maar echte Port is prima.

Soms lijken onze recepten veel werk, maar je kunt eigenlijk redelijk wat voorbereiden. De groenten worden op voorhand gestoomd en vlak voor het opdienen even in wat boter gebakken of opgewarmd. De gratin, recept vind je hier, kan je op voorhand maken en opwarmen, zelfs de saus kan je voorbereiden.

Misschien lust je liever wilde eend, probeer dan dit recept eens.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

(Visited 68 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

De groenten en crumble

Maak eerst de gratin van butternut en aardappel, recepten link vind je in de intro. Maak witlof en spruiten schoon. Stoom ze in een stoompan (ca. 15 minuten) of -oven. Schil de knolselderij en snijd in dobbelsteentjes, stoom ze de laatste 5 minuten mee met de andere groenten. Haal ze uit de pan of oven en zet opzij.

Verkruimel de peperkoek en bak krokant in een droge koekenpan.

2
Klaar

De portsaus

Snij de look en sjalot grof, breng aan de kook met Port, de kruiden en de helft van de fond. Laat voor de helft inkoken. Voeg de rest van de fond toe en laat weer inkoken. Zeef en breng op smaak met peper en zout en roer er een klontje boter onder. Je kunt eventueel wat sausbinder gebruiken om te binden.

3
Klaar

De steaks

Verwarm een klontje boter en schep het schuim eraf. Bak de hinde steaks ca. 4 minuten aan elke zijde, vergeet ook de zijkanten niet kort dicht te schroeien. Haal uit de pan en laat 3 - 4 minuten rusten in aluminiumfolie.

4
Klaar

De afwerking

Zorg ervoor dat de gratin warm is. Verwarm een klontje boter en verwarm hierin de groenten, breng ze op smaak met peper en zout. Warm de saus. Schik gratin, vlees en groenten op de borden. Strooi,er wat crumble over en doe de saus eventueel in individuele potjes.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
glutenvrije tagliatelle met butternut en Ardense ham
previous
(Glutenvrije) tagliatelle met butternut
glutenvrije tagliatelle met butternut en Ardense ham
previous
(Glutenvrije) tagliatelle met butternut

Opmerking toevoegen