0 0
Heerlijke zomerse visschotel uit de oven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
800 g koolvisfilets
1/2 gele courgette
1 kleine venkel
2 tenen look
1 sjalot
3 - 4 tomaten
1 tak troskerstomaatjes
1/2 citroenen (geraspte schil en sap)
peper en zout
5 takjes tijm
ca. 50 ml olijfolie extra vergine

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Heerlijke zomerse visschotel uit de oven

met koolvis, courgette en tomaat

Kenmerken:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
Keuken:

Ingrediënten

Instructies

Share

Thuisblijven is het nieuwe normaal en wij doen mee. Onze geplande reis naar Italië hebben we verruild voor uitstapjes in Vlaanderen en Nederland. We bivakkeren in een mooie loft in de prachtige Leiestreek. Een landelijke regio, waar het heerlijk fietsen en wandelen is. Van hieruit trekken we er overdag op uit en ’s avonds nestelen we ons op ons terras, spelen we een gezelschapsspel of lossen we een misdaad op met de crimibox (later meer hierover) of ontvangen we gasten zoals gisteren. In een vakantieverblijf is het roeien met de riemen die je hebt, maar wij beschikken gelukkig over een goed uitgeruste keuken. Ook is het niet de bedoeling dat we hier uren kokkerellen, vandaar deze heerlijke zomerse visschotel uit de oven met krielaardappelen eveneens uit de oven.

Je kunt alles voorbereiden en gezellig met je gasten aperitieven, terwijl de oven het werk doet. Ik koos voor koolvis, een onderschatte vis met de textuur van kabeljauw die stukken goedkoper is. Het is vermoedelijk zijn grijzige kleur die hem minder populair maakt. De vis kreeg het gezelschap van venkel, courgette en 3 soorten tomaat en werd overgoten met flink wat olijfolie en op smaak gebracht met tijm en citroen.

De krieltjes werden voorgekookt en met look, rozemarijn en olijfolie gemengd en de laatste 10 minuten mee in de oven gezet.

Misschien lust je dit zomers visgerecht met koolvis en paprikasaus quinoa, torentje van courgette en pesto van koriander ook wel.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Wist je trouwens dat we ook een Facebookgroep hebben? Hopelijk tot gauw!

(Visited 49 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 180°C. Dit gerecht bestaat uit laagjes en we beginnen met de ovenschotel te besprenkelen met wat olijfolie. Vervolgens komt een laagje courgetteschijfjes, daarover, partjes venkel, schijfjes tomaat, eventueel opnieuw courgette, venkel en tomaat. Tussendoor kruiden met peper en zout. Dan leggen we de in stukken gesneden vis erop. Kruid deze ook met peper en zout. Knip het takje kerstomaten in 4 of 5 en verdeel die tussen de vis.

2
Klaar

Rasp de schil van de halve citroen en bewaar dat voor de afwerking. Druppel het sap van de citroen, alsook royaal wat olijfolie over de vis en verdeel de takjes tijm erover. Plaats de vis in het midden van de voorverwarmde oven en laat de vis garen in 20 à 25 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukken. Controleer af en toe door er met een mesje in te prikken. Haal de vis uit de oven. Bestrooi met de geraspte citroenschil of zeste, eventueel een beetje fleur de sel en wat olijfolie.

Inge

salade van avocado, palmharten, ei en grijze garnalen
previous
Salade van avocado, ei, palmharten en grijze garnalen
Risotto met mosselen, venkel en chorizo
next
Risotto met mosselen, venkel en chorizo
salade van avocado, palmharten, ei en grijze garnalen
previous
Salade van avocado, ei, palmharten en grijze garnalen
Risotto met mosselen, venkel en chorizo
next
Risotto met mosselen, venkel en chorizo

Opmerking toevoegen