0 0
Haute dog

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 g rode kool
4 (gerookte) Frankfurter worstjes
4 sneetjes gerookt ontbijtspek
4 piccolo's of speciale hotdogbroodjes
50 g Bleu d'Auvergne of andere blauwe schimmelkaas
4 eetlepels krokant gebakken uitjes (kant- en-klaar)
Saus
2 eetlepels Dijonmosterd
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel balsamico azijn

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Haute dog

met gerookte Frankfurters, rode kool, spek, blauwe kaas en mosterdhoningsaus

Cuisine:

Ingredients

  • Saus

Directions

Share

De alom bekende hotdog is aan een opmars bezig. Tenminste in een gepimpte versie. Overal duiken ‘haute dogs’ op. In de VS is men al langer aan het experimenteren met de populaire snack. Hier bij ons zijn de haute dogs van Jeroen Meus het meest bekend. Hij verkoopt ze als (de spreekwoordelijke) zoete broodjes onder de naam Würst. Wij hebben ze getest en lekker bevonden.

Zelfs supermarktketens spelen gretig in op deze hippe trend. Delhaize bijvoorbeeld, verkoopt speciale broodjes en worstjes om je eigen haute dog te bereiden. Ik haalde voor deze  haute dog mijn inspiratie uit hun magazine van augustus-september.

Steps

1
Done

Saus

Maak de saus door alle ingrediënten met elkaar te mengen.

2
Done

Snijd de broodjes open, maar maar niet helemaal opensnijden. Warm de worstjes op. Bak het spek krokant zonder vetstof.

3
Done

Schaaf de rode kool. Snijd de kaas in plakjes of blokjes. Verdeel de kool over de broodjes, druppel er een koffielepel saus over. Leg er vervolgens de kaas, de worstjes en het spek over. Druppel er opnieuw een lepeltje saus over en werk af met de gebakken uitjes.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Grijze garnalen met frisse groentetartaar
next
Risotto ai funghi porcini
previous
Grijze garnalen met frisse groentetartaar
next
Risotto ai funghi porcini

Add Your Comment