0 0
Hapje van knolselderij met kruidenvinaigrette en hazelnoten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
1 stukje knolselderij
1 koffielepel Dijonmosterd
acaciahoning
3 eetlepels olijfolie extra vergine
1 eetlepel witte wijnazijn of chardonnay azijn
1 koffielepel citroensap
1 koffielepel acaciahoning
3 takjes bladpeterselie
6 sprieten bieslook
6 basilicumblaadjes
1 plukje kervel
peper en zout
3 eetlepels witte geroosterde hazelnoten

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Hapje van knolselderij met kruidenvinaigrette en hazelnoten

Kenmerken:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Vegetarisch
Keuken:

Ingrediënten

Instructies

Share

Wat denk je ervan om eens een hapje van knolselderij met kruidenvinaigrette en hazelnoten te serveren? Het is een superlekker hapje, dat je perfect in een grotere portie als voorgerecht of  als bijgerecht kunt serveren. Dit hapje is alweer vegan, gluten- en lactosevrij. Ik zou er ook geen vis of vlees bij kunnen bedenken, tenzij grijze garnalen.

Omdat het kerst was, had ik de knolselderij in sterren gesneden, maar je kunt natuurlijk ook rondjes uitsnijden. Het voordeel van dit hapje met knolselderij is dat je alles kunt voorbereiden. Gewoon vlak voor het opdienen de knolselderij even grillen en afwerken met de vinaigrette en hazelnoten.

Is dit hapje van knolselderij met kruidenvinaigrette en hazelnoten niet jouw ding, dan vind je zeker iets anders tussen onze andere hapjes.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

 

(Visited 109 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Snij de geschilde knolselderij uit in de gewenste vorm. Stoom of kook de knolselderij beetgaar. Giet de gekookte selderij af en laat uitlekken. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

2
Klaar

Maak intussen de vinaigrette door de kruiden fijn te hakken en daarna te mengen met de mosterd, honing, olijfolie, wijnazijn, citroensap en een beetje peper en zout. Hak de hazelnoten grof.

3
Klaar

Grill voor het serveren de knolselderij in een ingevette grillpan. Schik ze op een schaal of op bordjes, druppel er wat vinaigrette over en wat gehakte hazelnoten.

Inge

tagliatelle porcini
previous
Tagliatelle met eekhoorntjesbrood
ontbijtbowl met granola, yoghurt en blauwe bessen
next
Ontbijt bowl met granola, gepofte quinoa, yoghurt en blauwe bessen
tagliatelle porcini
previous
Tagliatelle met eekhoorntjesbrood
ontbijtbowl met granola, yoghurt en blauwe bessen
next
Ontbijt bowl met granola, gepofte quinoa, yoghurt en blauwe bessen

Opmerking toevoegen