0 0
Griekse maaltijdsalade met kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
ca. 80 g gemengde sla
6 troskerstomaatjes
1 mini of 1/3 komkommer
1/2 oranje of gele paprika
100 g feta
2 eetlepels Kalamata olijven of andere
1 koffielepel kappertjes op azijn
1 (glutenvrij) pitabrood
3 eetlepels olijfolie extra vergine
2 - 3 eetlepels rode wijnazijn
1/2 koffielepel oregano gedroogd
1 snuifje rietsuiker
1/2 kleine rode ui
peper en zout
De kip
1 kipfilet
1 eetlepel olijfolie extra vergine
1 mespunt paprikapoeder
1 mespunt gemalen komijn
1 klein takje rozemarijn
peper en zout

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Griekse maaltijdsalade met kip

Kenmerken:
  • Glutenvrij
Keuken:

Ingrediënten

  • De kip

Intro

Share

Wij proberen de kwakkelzomer een beetje kleur te geven met bonte gerechten. Deze Griekse maaltijdsalade met kip is daar een goed voorbeeld van. Bovendien gaan we dit jaar niet op vakantie omdat we pas puppy ‘Wannes’ in huis gehaald hebben en we het beestje niet elders willen onderbrengen. Zolang de zon schijnt en we lekker kunnen eten is het ook hier thuis en vooral in ons mooie Limburg een beetje vakantie.

In een Griekse salade horen natuurlijk tomaten, komkommer, olijven en feta. Ik leg mijn olijven zelf op, maar je kunt ook gewoon kant-en-klare olijven gebruiken die je lekker vindt. Normaal zou je Griekse Kalamata olijven moeten gebruiken, maar zo nauw nemen wij het niet. Als je maar met twee bent dan is een pakje feta soms teveel en mini porties weer te weinig, daarom bewaar ik de rest van de feta in zout water in de koelkast. Dit blijft dan enkele dagen goed. Een andere manier van bewaren is onder olie en dan blijft de feta maanden goed. Ik doe er dan net zoals bij de olijven kruiden bij.

De kip kan je perfect in de pan bakken, maar wij gaarden hem in de airfryer in ca. 12 minuten op 200°C. Het glutenvrije pitabrood is van Bfree, o.a. te koop bij Albert Heijn.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw!

(Visited 105 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Snij de tomaatjes in twee of in in 4, de komkommer in plakjes, de ui in partjes en paprika in reepjes. Doe samen met olijven en kappertjes in een kom. Maak een dressing door olie, azijn suiker en oregano te mengen en breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de groenten. Grill het brood.

2
Klaar

Meng voor de kip de olie, specerijen, peper en zout en fijngesneden rozemarijnnaaldjes in een kom. Laat de kipfilet ca. 10 minuten marineren en gaar in de airfryer. Snij hem daarna in plakken.

3
Klaar

Schik de sla in een kom, verdeel er het tomaat-komkommermengsel met dressing over, werk af met plakjes kip, reepjes pitabrood en feta.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gemarineerde olijven
previous
Gemarineerde olijven
frisse aardappelsla met dille
next
Frisse aardappelsla met dille
Gemarineerde olijven
previous
Gemarineerde olijven
frisse aardappelsla met dille
next
Frisse aardappelsla met dille

Opmerking toevoegen