• Home
  • Glutenvrij
  • Glutenvrije ravioli gevuld met ricotta en parmaham en een saus van asperges
0 0
Glutenvrije ravioli gevuld met ricotta en parmaham en een saus van asperges

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 g (recept zie link intro) vers pastadeeg
150 g ricotta
4 plakjes Parmaham + 1 voor afwerking
4 grote basilicumblaadjes + voor afwerking
2 eetlepels geraspte parmezaan + voor afwerking
1 bussel groene asperges
125 ml room
peper en zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Glutenvrije ravioli gevuld met ricotta en parmaham en een saus van asperges

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Als je glutenvrij eet, hoef je gelukkig niet alle lekkers te missen. Je zult het misschien wel zelf moeten maken, maar het werk en het geduld lonen zeker. Gisteren maakte ik voor Inge deze glutenvrije ravioli gevuld met ricotta en parmaham en een saus van asperges. Wauw! Dit kan je zelfs voorschotelen aan wie niet glutenvrij hoeft te eten.

Gebruik dit recept voor het raviolideeg als je een glutenvrij dieet volgt en dit als je alles mag eten. De truc is om het deeg superdun uit te rollen (stand 3 voor de pastaroller van KitchenAid) en het snel te verwerken, want verse glutenvrije pasta droogt nog sneller uit. Je kunt een uitsteekvorm gebruiken voor je ravioli, maar met een ring lukt het ook. Ze in vorm snijden met een mes of radertje kan uiteraard ook.

Bekijk de instructievideo

De glutenvrije ravioli hoeft slechts 2 – 3 minuten te koken. De lekkere vulling bestaat uit parmaham, ricotta, parmezaan en verse basilicum. Voor de saus van asperges werden groene asperges gebruikt, maar het lukt ook prima met witte.

Dit recept is voor 2 personen geschikt als hoofdgerecht en voor 3 – 4 als voorgerecht.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Ravioli

Maak het deeg volgens het recept (zie link in intro naar 'zelf glutenvrije pasta maken'). Maak een mooi bolletjes, wikkel het in huishoudfolie en plaats tot gebruik in de koelkast (minstens 15 minuten)

2
Done

Cutter de fijngesneden parmaham, de ricotta, parmezaan en verse basilicum in een hakmolen of mixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg zo dun mogelijk uit met een pastaroller. Leg een pastavel op het werkblad. Bepaal de grootte van je ravioli, die van ons zijn 7 x 7 cm. Verdeel over het pastavel op een rij en om de 8 cm toefjes vulling. Dit kan makkelijk met een spuitzak of een koffielepeltje. Bevochtig het deeg rondom de vulling lichtjes met wat water of losgeklopt ei. Leg nu een tweede pastavel erover en druk voorzichtig aan rondom de hoopje vulling. Er mag geen lucht in de ravioli zitten. Snij vervolgens de ravioli uit en druk de randjes lichtjes aan. Kook de ravioli in ruim gezouten kokend water. Van zodra ze boven komen laat je ze nog 2 à 3 minuten koken. Schep ze voorzichtig uit de pan met een schuimspaan.

3
Done

Saus

Snij de vezelige onderkant van de gewassen asperges af. Die gooi je weg. Bewaar 6 à 12 kopjes als garnering, blancheer of stoom ze kort. Snij de rest van de asperges in stukjes. Kook ze gaar in gezouten water. Mix ze samen met de room tot een gladde saus. Zeef en kook de overgebleven saus lichtjes in. Breng op smaak met peper en zout.

4
Done

Afwerking

Verdeel de saus over de borden, schik er de ravioli over en werk eventueel af met snippers parma, parmezaanschilfers, de aspergekopjes en enkele basilicumblaadjes.

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kip met kruiden en citroen uit de oven
previous
Kip met kruiden en citroen uit de oven
luchtige chocolademousse
next
Luchtige chocolademousse
Kip met kruiden en citroen uit de oven
previous
Kip met kruiden en citroen uit de oven
luchtige chocolademousse
next
Luchtige chocolademousse

Add Your Comment