0 0
Glutenvrije quiche met snijbiet

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
Een flinke bos snijbiet Ca. 300 g
100 g gerookte Spekblokjes
50 g gekookte doperwten
50 g dubbel gedopte, gekookte tuinbonen
1 sjalot
1 teentje look
1 scheut olijfolie
50 g geraspte parmezaan
3 bio eieren
150 ml kookroom
peper en zout
1 takje dragon

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Glutenvrije quiche met snijbiet

Spek, tuinbonen en erwten

Kenmerken:
  • Glutenvrij
Keuken:

Ingrediënten

Intro

Share

Lust jij graag groentetaartjes of quiches, maar ben je gluten intolerant? Dan is deze glutenvrije quiche met snijbiet wat voor jou. De bodem is gemaakt van glutenvrij bladerdeeg van Schär. Het deeg is niet zo schilferig dan traditioneel bladerdeeg, maar ik was wel blij met het resultaat. De vulling bestaat uit regenboog snijbiet (kan je vervangen door spinazie of andijvie) erwtjes, tuinbonen, gerookt spek (kan weggelaten worden) en natuurlijk ei. In principe kan je er allerlei groenterestjes in verwerken.

Het is een hoge quiche geworden, want het bladerdeeg van Schär is nl. vierkant en ik kreeg er niet één grote taart uit. Bij Bioplanet vond ik enkele weken later glutenvrij bladerdeeg van Biobleud , eigenlijk nog lekkerder en bovendien Bio.

Deze glutenvrije quiche met snijbiets is met een slaatje erbij voor 2 personen voldoende als hoofdgerecht. Als hapje voor voorgerecht kunnen er 4 tot 6 mensen van genieten.

Misschien lust je deze quiche met tomaat, chorizo en feta ook wel.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Wist je trouwens dat we ook een Facebookgroep hebben? Hopelijk tot gauw!

(Visited 193 times, 2 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Was de snijbiet en snij de stelen in stukken van ca. 2,5 cm en de bladeren grof. Snij de sjalot en look fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan of wok en bak hierin het spek. Schep het spek eruit en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Doe opnieuw een beetje olie in de pan of wok en roerbak hierin de stelen en sjalot gedurende 2 à 3 minuten, doe de look erbij en ook de grof gesneden balderen en roerbak nog zo’n 2 minuten. Bren op smaak met peper en zout.

2
Klaar

Bekleed een bakvorm met bakpapier en vervolgens met het deeg. Verdeel de spekblokjes + groenten over de bodem. Klop de eieren los met de room, voeg parmezaan toe en breng op smaak met peper en zout en de fijngesneden dragonblaadjes. Giet het mengsel over de groenten, maar zorg ervoor dat de vulling niet to aan de rand komt, want tijdens het bakken gaat die nog omhoog komen.

3
Klaar

Bak de taart 10 minuten onderaan in de oven en vervolgens nog eens 5 minuten in het midden. Controleer of de quiche goed is en laat eventueel nog wat langer staan. Serveer met een slaatje.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Knapperige quinoa salade met broccoli en bloemkool
previous
Knapperige salade van quinoa, broccoli en bloemkool
Glutenvrij kippenpasteitje met bladerdeeg
next
Glutenvrij kippenpasteitje of vol-au-vent
Knapperige quinoa salade met broccoli en bloemkool
previous
Knapperige salade van quinoa, broccoli en bloemkool
Glutenvrij kippenpasteitje met bladerdeeg
next
Glutenvrij kippenpasteitje of vol-au-vent

Opmerking toevoegen